2012. június 19., kedd

Finomságok vására - beszámoló :)

Írtam pár bejegyzéssel ezelőtt, hogy milyen csudi klassz eseményre hívtak meg engem! Végre elkészítettem a régen megígért beszámolót! :) Június 3.-án Szigetmonostoron a Rosinante Fogadóban kézműves finomságok vásárát tartottak. Még soha nem voltam ilyen rendezvényen korábban ezért nagy izgalommal vártam! A nagy nap előtt megkaptam egy listát a kiállítókról. Megmondom őszintén, alig ismertem valakit. Akin viszont nagyon megakadt a szemem, az nem volt más, mint Papp Emese, mestercukrász és a Soufflé Cukrászda tulajdonosa egyben! :) Gondolhatjátok mennyire megörültem, amikor megtudtam, hogy ő is ott lesz! A receptjeit rendszeresen olvasom a Nők Lapja Konyha magazinban (hozzá is teszem gyorsan, hogy ez az egyik kedvenc magazinom, mivel sok-sok gasztroblogger receptje szerepel benne). A többiekről viszont nem sokat tudtam.

Tudni kell, hogy a Rosinante valami mesés (és eldugott) helyen van! Kompozni is kellett, hogy elérjük Szigetmonostort, szóval már magában ez is egy élmény volt nekem! Aztán amikor beértünk a Szentendrei-Szigetre, megdöbbenve vettük észre, hogy fogalmunk sincs merre menjünk... :) Azt hiszem a negyedik embert kérdeztük meg, mire végre odataláltunk a fogadóhoz! Meglepődtünk, amikor megláttuk, hogy mennyien vannak... A fodadótól kb 150 méterre kellett leállnunk az úton.

Odasétáltunk és nagyon kedvesen fogadtak minket, aztán megmutatták az utat a kertbe, ahol a kirakodóvásár volt. Az első, amire figyelmes lettem, hogy mindenféle kellemes illatok lengték be az udvart és a színkavalkád valami fantasztikus volt! Ezt látni fogjátok a képeken is! Nagyon sokat fotóztam! :)

Legelőször egy mutatós kis lekváros standba botlottunk. Már maguktól a lekváros üvegcséktől el voltam ájulva, hiszen annyira pompásan néztek ki! Na és az ízek... Hát ilyen különlegessékeket még soha nem kóstoltam! Egyébként arról is szólt a vásár, hogy mindennel végigkóstoltattak minket! :) Mondanom sem kell gondolom, hogy ennek nem voltam ellenére egy csöppet sem! :) Szóval volt itt mindenféle lekvár és zselé... A fenyőrügytől kezdve a fehércsokis és fűszeres dzsemeken át minden!




Aztán fordultunk egyet és ismét egy lekváros stand következett! A Csikos lekvárok birodalma! Te jó ég milyen mutatós volt! A kedvencünk a feketeerdő ízű lekvár volt belga étcsokival és a csersznyelekvár virágszirmokkal! Hmmm. :) Tudni kell, hogy a lekvárok megalkotójával beszélgettem, Kocsis Bálinttal! Irtó kedves és mókás fazon! Kifaggattam őt egy két dologról és nagyon jót beszélgettünk! A végén amikor vásároltunk, még egy üveg lekvárt is kaptam tőle ajándékba! :) Azt mondta próbáljam ki majd tortába! Erdeigyümölcs lekvárt kaptam, friss bazsalikommal elkészítve! Még azóta is lapulnak a szépséges lekvárok itthon a polcon... Nem volt szívem felbontani őket... De a kísértés nagy, szóval nem sokáig fog ez így maradni!!! :)





Ugye mennyire istenien mutatósak??? Na és az ízük... Fenomenális!

Na szóval... :) Ballagtunk tovább. Fűszerész standjához értünk! Totál feldobódtam, amikor megláttam a sokféle liofilizált gyümölcsöt! :) Felénk még véletlenül sem lehet ilyesmiket kapni, szóval lecsaptam rájuk... És ez még enyhe kifejezés. :) Vettem még céklaport is. Tudni kell, hogy ételszínezékként kiváló és természetes anyag. Így most már lehetséges, hogy valamikor megpróbálok vörös bársony (Red Velvet) tortát sütni! :) Mesterséges színezékkel nem lenne gusztusom elkészíteni és megenni. :)

Volt még rengeteg távolkeleti fűszer és mindenféle fűszerkeverék! Na és a színek...



Ezek a chili szálak is nagyon tetszettek! :)



Még egy kép... :)


Rögtön a fűszeres stand mellett kecske és tehénsajtokat kóstoltam! A diós volt a kedvencem!!!


Épp itt vágják nekem a finom borsos fűszerezésű tehénsajtot! :)


A következő helyen kézműves, horgolt termékek voltak és egy nagyon kedves hölgy! Le a kalappal előtte, hogy ilyen türelme van ezekhez az aprólékos dolgokhoz! Nekem nem lenne! :)


Aztán Papp Emese mestercukrász mini vására következett... Gondolhatjátok mennyire el voltam ájulva! :) Emese nagyon kedves volt! Gratuláltam neki a munkásságához, aztán kóstolás következett! :) Jázmin, mangó, meggy, levendula, csokis-banán és macaron fagyit kóstoltunk... Igazából nem is tudom melyik volt a kedvencem... Nem vagyok egy nagy fagyis... De ezek valami isteniek voltak! Végre nem csak azt éreztem, hogy valami jeges cukros ízetlen valamit eszek, hanem igazi ízük is volt! Na és még macaron-t kóstoltam... Pisztáciásat. Hú. El is áll a szavam. Nagyon rég nem ettem ilyen finom édességet!!!!  Tökéletes volt!

Voltam olyan lökött, hogy nap végén fotóztam le a fagyis pultot... :) Szinte a kiürült fagyis tégelyekkel... :)


Na és a legfinomabb... A pisztáciás macaron... Jujj de megenném most!!!! :)



A következő hely egy kis csoki mennyország volt! Itt kóstoltam életemben először valódi kakaóbabot! Nagyon ízlett! Kár, hogy nem vettem! Lehetett kapni 50 grammos kiszerelésben, de majd máskor! :) Azért hibiszkuszos-liofilizált gyümis kézműves táblás csokoládét vásároltam! :))) Igazi gombóc artúr vagyok, így nem tudtam ellenállni neki! :)



Ismét sajt.... De milyen... Etyeki sajtos Zsuzsa termékeit kóstolhattuk. Vásároltunk parenyicát... Hazaérve kóstoltuk meg és rögtön egyet értettünk abban, hogy ilyen finom sajtot soha életünkben nem ettünk... (Higgyétek el, egy cseppet sem túlzok!!!)
Ha lesz alkalmam Zsuzsa asszony sajtjaival találkozni valahol, ezekből a mini parenyicákból felpakolok, az tuti!!! :)


Ahogy a felirat is mondja... :)


Fahéj és levendula standja következett... Csupa csoki és bonbon! :) Nagyon kedves és lelkes fiatal párt ismerhettünk meg! Hamarosan lesz honlapjuk is, én nagyon várom!


Ez a levendulás kanna külön elnyerte a tetszésemet!  Remek fotóalany volt! :)



Az udvaron következő hely, ahová elérkeztünk, a Rosinante fogadó saját standja volt. Hát itt aztán volt minden, ami szemnek, szájnak ingere... Sajtok, olajok, édességek, joghurtok, lekvárok, szörpök és még sorolhatnám.



Ezeknek az olajoknak valami fantasztikus színe volt! :)




Annyira ízlésesen volt minden elrendezve! Tényleg Francia piacokat idéző hangulat volt! 



Ez a régi stílusban berendezett kis rész külön a szívemhez nőtt! 





Tovább sétálva az udvar közepén álló kiállítókhoz érkezünk. A kecsketej szappanos stand iszonyú elegáns volt. Egy óriási régi bőröndben voltak elrendezve a csodás illatos szappanok.



Ugye mennyire elegáns? :)



Végül, de nem utolsó sorban Kaldeneker György és az ő frenetikus lekvár kompozíciói. Aki egy kicsit is jártas a gasztronómia világában, biztos hallott már róla. 


Csodálatosak és egészségesek (meg persze iszonyatosan finomak)! :)





El kell mondanom, hogy rengeteg élménnyel gazdagodtam aznap! Olyan új és számomra ismeretlen ízekkel ismerkedtem meg, amikről még álmodni sem mertem! :) Hála a sok kreatív és lelkes kiállítónak. Azt tudnotok kell, hogy mindenki borzasztó kedves és szimpatikus volt! Nagyon élveztem, hogy olyan dolgokról el lehetett beszélgetni, amik engem is igazán érdekeltek! Amit mindenkin észrevettem, az volt, hogy igazán szívvel-lélekkel és nagy szeretettel beszélnek a munkájukról. 


Azt hiszem nincs is ettől jobb dolog! :)

Nudleee

5 megjegyzés:

M@rti írta...

Sok szép dolgot láttál-kóstoltál! Szívesen elmennék én is egy ilyen rendezvényre, de sajnos a környékünkön nincs soha.
(Na, majd most a Cukorshow!) :-)

Betka írta...

Jaj ez nagyon izgalmas! Köszi, hogy megosztottad a képeket! Fantasztikus élmény lehetett, már így képek alapján is :o).

tejszínhab írta...

Olvasva a bejegyzésedet, mégjobban irigykedem :) :( Nagyon szerettem volna elmenni, de pont aznapra más programunk volt lebeszélve... Pedig még találkozhattunk is volna ;) A fotók és a beszámoló is szuperül sikerült, egy kicsit kárpótolt az elmaradt látogatásért, köszi érte :))

Nudleee írta...

M@rti! Érdemes elmenni az ilyen rendezvényekre! Szuper dolgokat lehet tapasztalni! Megyek én is a cukor show-ra, úgyhogy ott találkozunk! :))))))

Betka! Örülök, hogy tetszett a beszámolóm! :)

tejszínhab! Jajj nagyon sajnálom, hogy nem jöttél... :( Jó lett volna talizni! De azért örülök, hogy a beszámoló kicsit kárpótolt! :)

Névtelen írta...

KLASSZ!!!

sutibox.hu - a gasztroblogok gyűjtőoldala - kis banner