2012. június 2., szombat

Fehér-zöld esküvői torta


Azt hiszem ilyen gyorsan még nem tettem közzé egy tortát sem... :) Nemrég vittem le az esküvő helyszínére. Szóval előbb láthatjátok, mint a lagzizók! :)  Annyi időm volt, azóta, hogy "megreggeliztem" az imént, mert eddig még nem volt időm enni se. Na meg egy picit pakolásztam a romokat a konyhában. De most nincs erőm befejezni, pihizem kell egy kicsit. Szóval addig amíg kifújom magam, gyorsan megírom ezt a bejegyzést. :)

Hát nem is tudom mit írjak erről a tortáról.... Szerintem magáért beszél. Nem mintha el lennék szállva magamtól, mert mindig találok ám sok hibát a tortáimban (ebben is), de azért ez most nagyon tetszik! Közel áll a kis szívemhez a színvilága, az egyszerűsége és a kis virágok sokasága. Simán elfogadnám saját esküvőmre is! :) 3 napja ezen dolgoztam, azt hiszem eredményesen. Lássuk be, egy esküvői torta elkészítése nem kis feladat. Ráadásul mindig törekszem arra, hogy ilyenkor kihozzam magamból a maximumot, mivel 2 ember életének egyik fontos eseményén fog szerepelni a művem. Épp ezért rengeteg időt szánok az esküvői tortákra, hogy igazán exkluzívak legyenek.



Mielőtt folytatom, megmutatom.


Végre volt időm fotózni, ezért az állványra kerülés előtt is készítettem pár képet külön az emeletekről. Azt hiszem ezt a tendenciát máskor is követnem kell! :) Sokkal jobban látni a részleteket, mint az állványon! Valójában azt hiszem nem jó állványt csináltattam... :( A mostani eszemmel valami eltolt alakzatot készíttetnék, ami nem fedi ennyire egymást. De ez van, úgyhogy ezt kell szeretni! :) Azért örülök, hogy legalább van állványom! :)




Külön minden szintet lefotóztam.

Az alsó, azaz a legnagyobb kör.




A középső szint.


Aztán a legfelsőről is készült kép. Cuki ez a Szamos nászpár, ugye? :) Szerintem egyszerű és elegáns. Nem is kell ettől nagyobb egy esküvői tortára szerintem.


A virágokról is csináltam egy közelit.



Persze a virágokon van még mit finomítani, gyakorolgatni, de egyelőre ezektől szebbeket nem tudok! :) Bár tetszenek, de ezek csak olyan fantázia virág szerűségek. Na jó ezt mindig elmondom, már biztos elegetek van ebből... :) Végülis a tavalyi legelső orchideámhoz képest ez már például nagyon szép! :)

Gyöngyház színű lüszter festékkel tettem csillogóvá a tortát, illetve a bogyókat, a leveleket és néhány virágot. Na és magamat is. :) Fénylek még most is, mint a Salamon tudjátokmije. :) Szerintem egy hétig csillámot fogok fújni az orromból! :) Sebaj, ez legalább étkezési célra szánt csillogás, szóval ártani nem fog. :)

 
Na jó, ennyi volt a pihi, most megyek és restaurálom a konyhát. :)

Véleményeket kérek ám a tortáról! :)

Nudleee

10 megjegyzés:

tejszínhab írta...

Szia Nudleee! Nagyon szép tortát alkottál, a csillogó gyöngyök és a virágok olyan kis finoman elegánssá teszik! Egyébként milyen véletlen, én is zöld-fehér menyatortát csináltam a múlt héten :) Ha van időd, én is örülnék a véleményednek, a blogomon tudod csekkolni. Bár nekem ez az 1. esküvői, úgyhogy van még mit gyakorolni, te profibb vagy ;)

Nudleee írta...

Nagyon aranyos vagy, köszi szépen! :) Nem mondod, hogy csináltál menya tortát múlt héten... És én miért nem láttam??? Pedig követem a blogodat és minden bejegyzést el szoktam olvasni! Na megyek és utánanézek! :) Ja, végülis profibb vagyok, mert nekem ez volt a 4. menya torta... :) Ez aztán a nagy tapasztalat! :) Majd ha már a 100.-at csináljuk... :)))

Ildyco írta...

Gyönyörű lett :)))

Erzsébet " Lizi írta...

Nagyon tetszik!A fantázia virágok igenis szépek.A lagzin tátott szájjal fogják csodálni,aztán pedig jól felvágják.

Vea írta...

Csodaszép a tortád (tortáid igazából) a virágok is. Gratulálok! Én is készítek tortákat, tudom, hogy mennyi munka van vele. És elsőre kell jól sikerülni, nem igazán van lehetőség javítani.

Edina írta...

Egyszerű,gyönyörű,letisztult.Ezek jutottak eszembe.Na meg az,hogy adhatnál leckéket virágkészítésből! :)Gratulálok

Pixie Pie írta...

Nagyon szép munka! Tényleg jó ötlet volt lefotózni külön, így látszanak igazán a részletek. Szerintem egyáltalán nem látszik rajta, hogy ez csak a negyedik, sok cukrászdának több év után se sikerül ilyet összehozni. ;) (Hoppá! Most jut eszembe, hogy én is csak a negyediknél tartok! Kvittek vagyunk! :D)

Betka írta...

Ez nagyon szép!!! Nem baj, ha elégedetlen vagy a virágokkal, de szerintem gyönyörűre sikerültek! Könnyed és elegáns a díszítés! Én bizony nagyon örülnék egy ilyen tortakölteménynek (mondjuk citrom és menta ízben ;o))

lenjoz írta...

Nagyon szép lett ez a tortád " Is "
Tiszta és elegáns lett a végeredmény, a burkolat és a virágok tökéletesen sikerültek...
Az összhang fantasztikusan jó lett, ezt eltaláltad nagyon. Gratula :)

Nudleee írta...

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! :) Nem is gondoltam volna, hogy ennyire sikere lesz ennek a tortának! Olyan kedvesek vagytok, nagyon jól esik amiket írtatok! :)

sutibox.hu - a gasztroblogok gyűjtőoldala - kis banner