2015. január 27., kedd

Kricky blog szülinapja és a liciten nyert vizsla torta sorsa

Hááát hol is kezdjem. :) Még tavaly felhívott Kricky, hogy januárban szeretné megtartani a szokásos blog szülinapi buliját és megkérne, hogy tartsak egy tortadíszítési bemutatót is. Persze örömmel mondtam igent a felkérésnek, már csak azért is, mert Krickyvel nagyon jó barátságban vagyunk, másrészt pedig azért mert mindig szívesen veszek részt az ilyen rendezvényeken, ahol "tortás" barátokkal és hasonló érdeklődésű emberekkel találkozhatok, mint én. Ez mindig nagy élmény, szóval ha Kricky nem kért volna fel szerepelni, akkor se lehetett volna még erőszakkal se visszatartani, hogy részt vegyek az eseményen! :) Ezúton is köszönjük a szervezést Kricky, nagyon szuper volt minden!

A buliról készített Némó egy videót! Szuper lett! :)






Közben volt még egy dolog, amit meg kell említeni, mégpedig az, hogy Kricky jótékonysági felhívást hirdetett, mi szerint egy vizsla formájú tortára lehetett licitálni és a liciten befolyt összeggel a Rex komáromi állatmenhelyet támogatták. Mivel mi nagy állatbarátok vagyunk és nekünk is van egy tündérbogár kiskutyánk, apukámmal ketten eldöntöttük, hogy licitáljunk fele-fele arányban és ketten együtt 30.000 Ft-os felajánlást tettünk. Végül kiderült, hogy mi nyertük a licitet és így a miénk lett a torta. Na most ugye én sütök elegendő tortát itthonra (szerintem többet is, mint kellene...) ezért kitaláltuk, hogy a tortát mindenképp adjuk oda majd gyerekeknek, akik bizonyára nagyon örülnének neki. Felkerestem a helyi iskolát ahol tanítottam még tavaly és megbeszéltük, hogy az alsó tagozatos diákoknak beviszem a tortát ebédidőben! Ez a tegnapi nap megtörtént. Nagyon jó érzés volt látni, hogy mennyire örültek azok a csepp gyerekek! :) Agyonra szét simogatták a tortát! :) Vicces volt! Na meg aztán jöttek a kérdések. A legmókásabb egy kisfiú volt, aki hebegve megkérdezte, hogy "Ezt, ezt a aaa a tortáát akkor.. Ez a torta.... Hááát. Ennek a tortának akkor mi a receptje? Mert anyukámnak mondom majd hogy otthon csináljon ilyet!" :)))) Megzabáltam! Meg aztán záporoztak a kérdések közben. Hogy ilyet hogy kell csinálni, és hogy ezt meg lehet enni? És most majd a kutyát felvágjuk? És akkor ez hogy van csinálva? Jujj ne vágjuk fel inkább! :) A néni levágta a lábát! :D Meg volt olyan is, aki azt mondta, hogy elsőre azt hitte sült kismalac! :D Csak úgy messziről, ahogy meglátta ugye. 

Egyébként ha jól tudom, akkor lesz egy youtube videó feltöltve arról, hogy a torta hogyan készült, úgyhogy amint lesz link hozzá, majd csatolom ide és meg lehet tekinteni!

Szóval köszönjük Kricky, nagy öröm volt a gyerkőcöknek a torta! Most pedig képes beszámoló következik! :)


Itthon a kiskutyámnak is tetszett a torta, még indulás előtt! :)


 Az első pár képet Darida Tibor készítette, köszi a képekért! :)

A torta még egészben


 Közeli kép a buksijáról
 


 Szemek... Nagyon szépen megcsinálta Kricky! :)
 

 
 Várunk a gyerekseregre! :)


Az első csapat gyerkőc! :)
 

Bizony nehéz szívvel, de felvágtuk... 

Libasorban a tortára várva...

A második csapat gyerkőc. Nagy volt az izgalom! :)

 Torta evészet! :)

A félig megevett torta és a majszolók a háttérben! :)

Miután falatoztak, meg kellett simogatni mindenképp a kutyut. :)

Nagyon tetszett nekik! :)

Végül az utolsó csapat gyerkőc torta evés közben! :)



Gondolom látható, hogy milyen nagy volt az öröm! :)


Bartus Dóri
(Nudleee)


3 megjegyzés:

tejszínhab írta...

Nudlee drága! Szomorúan olvastam a rosszindulatú kommenteket a cikk alatt. Én inkább azt mondanám el, mennyire szép tőled - így jól jártak a gyerekek és a kutyusok is. (Én pont tegnap vittem egy menhelynek kaját és takarókat). Akinek van kutyája átérzi. Hogy felvágták? Mert TORTA wazze. Ha nem tudnak különbséget tenni emberek, akkor 1. valóban jól sikerült, 2. az ilyen teszi a macskáját a mikróba. Ne hagyd, hogy beárnyékolják az örömedet, üljenek a gép előtt és trollkodjanak, ha ez teszi őket boldoggá.

Nudleee írta...

Sziamia! Hát bizony vannak ilyen rosszindulatú emberek, de Krickyvel már túltettük magunkat rajta. ;) De nagyon kedves és mókás amit írtál! Jót mosolyogtam! :) Sok puszi neked!

marisz57 írta...

De jó, hogy írtad ezt a beszámolót, legalább kapunk némi ízelítőt a rendezvényről! Nagyon jó a videó összeállítás is.
Helyes a kutyus tortád, és nemes gesztus volt vele örömet szerezni a gyerekeknek!

sutibox.hu - a gasztroblogok gyűjtőoldala - kis banner