2013. július 20., szombat

Vintage stílusú szülinapi tortám


Hazaérkeztem... Újult erővel kezdek neki a tortázásnak! Úgy érzem tele vagyok ötletekkel. Mivel épp szülinapom volt 2 napja, nyilvánvaló volt, hogy készítek egy tortát magamnak. Na jó, nem csak nekem készült, hiszen a szüleim 33. házassági évfordulója is épp néhány napja volt! :) Szóval rájuk is gondoltam, így egyfajta közös tortaként készült Ma fogunk ünnepelni, ma vágjuk majd fel. Nálunk ez mindig így megy, a nyár közepe az ünneplésről szól, imádom! És az meg külön öröm, hogy végre itthon lehetek és a szeretteimmel ünnepelhetek.

Most csak röviden a tortáról... Végre használhattam az airbrush készletemet! :) Már egy éve nem volt alkalmam elővenni, így mindenképp szerettem volna már valamit alkotni vele. Annyira jó volt. Remegő kézzel szedegettem elő a dobozkából az alkatrészeket, szerencsére rutinos mozdulatokkal pakoltam össze mindent. A torta alapját fújtam meg halvány rózsaszínre (igen rózsaszín és nem lila... bár a kép annyira nem adja vissza). Elég szép egyenletesre sikerült lefújnom, büszke is voltam magamra! :)
 
 


 
 

A másik dolog, amit szintén nagyon vártam, hogy kipróbálhassak, az a cukor csipke... Kettő darab szilikon mintázóm volt hozzá, de anyag, amit bele lehet tenni, az nem... Nagy szerencsémre Mártika (itt a blogja) megosztott egy cukorcsipke massza receptet, ami házilag elkészíthető, így azonnal ki is próbáltam. Néhány változtatást kellett végrehajtani a recepten és némi keverés kavarás után tökéletes lett! :) Nagyon boldog voltam! Örömmel álltam neki a cukorcsipkék készítésének! A pillangók, a torta közepén lévő pávatollas minta és a szélső zsinór-szerű csipke szalag is ezzel készült! :) Fenomenális, imádom! Millió ötletem van a csipkéket illetően, csak előbb be kell szereznem még néhány fajta szilikon mintát hozzá.

A torta alját körben glazúrral (írókamázzal) pöttyöztem be. És a torta oldalán lévő apró pöttyök is azzal készültek. Igazi kis Vintage tortácska lett, nagyon szeretem. :)





A felvágás után is fogok majd felrakni egy képet. Belül ugyanis mélybarna étcsokoládés piskóta lapul, vanília és étcsoki krémmel rétegezve! :) Nyami!

Még egy részletfotó.




Holnaptól egyébként egy hetet töltök Békéscsabán egy kézműves táborban, ahol a mézeskalács és grillázs készítés fortélyait fogom elsajátítani, már nagyon várom!!! :) Természetesen erről majd be fogok számolni és készítek jó sok képet! :)

Nudleee

2013. július 12., péntek

Búcsú Angliától...

 
Hát elérkezett ez a nap... Holnap hazarepülök és hazaköltözöm. Eltelt egy év. Nagyon furcsa, mert egy szemvillanásnak tűnt az egész. Szinte most érkeztem és most írtam meg nagy lázban égve a beszámolókat nektek az angliai boltok kínálatáról, a tortás üzletekről, különféle sztorikról, most meg már vége is. Rettenetes rossz érzés. Förtelmesen érzem magam. Igazából a kettős érzéseim miatt. Egyrészt borzalmasan vágyok hazamenni, nagyon várom, hogy ismét lássam a szüleimet, a szeretteimet, a barátaimat! Tényleg, tűkön ülök, már most rohannék a repülőhöz hogy azonnal vigyen már haza! Másfelől viszont néha olyan érzéseim vannak, hogy kettéhasad a kicsi szívem amiért menni kell. Főleg amikor arra gondolok, hogy itt kell hagynom a lányokat és az itteni barátaimat, az itteni életemet. Nehéz. Na de ki tudja, talán visszatérek egyszer. Vagy többször! :) Nem is akarlak ezzel a sok érzelgős dumával untatni benneteket. Rengeteg szép élményem van és ez a lényeg!

Na de azért hogy annyira ne kanyarodjunk el a blog témájától, hozok egy tortát is... Az egyik nagyon kedves itteni barátomnak készítettem búcsúajándékként. Szörnyen néz ki ez a torta... :) Amolyan ronda és finom. Viszont csupa Oreo keksz az egész. Aki kalóriákat számol, az még véletlenül se akarjon utánajárni mennyi lehet benne. Belegondolni sem szabad. :)

Nekiálltam a tortasütésnek úgy, hogy minden cuccom el van csomagolva. Vicces volt, jókat mosolyogtam. :) Na de most nem a külalak számított, hanem az, hogy szívből készüljön és hogy finom legyen. A torta külsejét normál esetben soha nem vonom be azzal a krémmel, ami belül is van. Na de most bevontam. :) Elég lágy volt, szóval ezzel már eleve kizártam azt a tényt, hogy bármiféle bámulatos habcsöves díszítést tudjak kivitelezni. A tortára a krémet egy vajkéssel kentem fel. :D Semmi luxus, semmi spéci spatula! :) A lakásban egyetlen kinyomócsövet találtam. Ami pedig műanyag, bazi nagy és hat ágú csillag csövű, aminek az egyik ága le volt törve. Ezt a részt lefelé fordítottam, így annyira nem látszódott felülnézetből a hiba. Habzsáknak egy uzsonnás zacsit használtam... Ez ám a precizitás! :) A kép minőségéről se beszéljünk.... Mobilos kép! Na de sürgetett az idő. Rengeteg dolgot kell csinálnom, pakolászni a cuccaimat, mindent elrendezni, szóval ezt a tortát villámgyorsan össze kellett dobnom. Az alapanyagok kimérésétől kezdve 2 órán belül a hűtőben volt a kész betöltött kidíszített torta.

A torta fözöttkrémjébe belefőztem egy egész tábla Cadbury Oreo kekszes csokit... És amint a 2 réteg krémet betöltöttem a piskótákba, megszórtam őket apróra darabolt Oreo kekszekkel. A torta tetejét porrá tört keksszel szórtam meg és néhány negyedbe vágott és egy egész is került rá díszítésként. Hát nem egy design torta, de az íze.. Hmm... Kóstolgattam menet közben (vagyis inkább ettem...) és nagyon-nagyon ízlett.
 
Oreo kekszes torta

 



Ezt a képet ma már közzé tettem a blog facebook oldalán, de azért megmutatom újra. A rétegekre szórt keksz... Nyami! :)

 



Most ennyi... Alvás helyett (mivel úgysem tudok az izgatottságtól), most megírtam ezt a bejegyzést.

Az utolsót Angliából...

Nudleee

2013. július 1., hétfő

Peggy Porschen - másodszorra

 


Már milyen rég megígértem, hogy írok még bejegyzést a legutóbbi londoni kalandozásomról... De egyszerűen nem volt időm, vagy nem volt energiám. Mostantól egy kicsit szabadabb leszek, mert nem dolgozom többé a kávézóban. A tegnapi nap volt az utolsó munkanapom. Sajnáltam eljönni, nagyon megszerettem a munkatársaimat és magát a helyet - bár hozzáteszem, hogy aki Costa karrierre vágyik, nagyon sokat kell dolgoznia, szóval nem egy nyugis munkahely. Viszont sokat tanultam a kollégáktól. Megtanítottak igazi minőségi kávét készíteni (vagyis kávékat, mert felsorolni is nehéz lenne hány féle kávét készítünk a Costában). Annyira szörnyű, hogy épp kezdett kialakulni a saját kis életem itt Angliában és 2 hét múlva hátrahagyok mindent. Olyan érzés ez, mintha a szívem ketté akarna szakadni. Maradnék is, mennék is. Azért nem mondom, hogy nem vágyom haza, mert nagyon szeretnék már OTTHON lenni! :) Hiányzik mindenki! Na de nem is mászom bele ebbe a témába, mert órákig tudnék az érzéseimről írni.

Szóval Peggy Porschen. :) Írtam már arról, hogy ismét ellátogattam pár helyre, ahol már jártam korábban. Ilyen volt a kínai negyed, ahol bementem a cukrászdába és figyeltem a cukrászt ahogyan dolgozik. Erről ugye már leírtam mindent
ITT. Áhh, bámulatos miket művel. Tényleg nagyon neki kellene esni a habtechnikának, jó lenne felfejleszteni magam. De minden lehetséges, csak gyakorolni kell... ;)

A másik dolog ami kihagyhatatlan, ha Londonban járok, az Peggy tortaszalonja, a pincurka ékszerdoboz London szívében. Aki esetleg Londonban jár, az gondolom eljut a Victoria Station közelébe - mivel ez London szíve, a központi pályaudvar, az összes busz, vonat metró és minden egyéb ide fut be. Szóval Peggy boltja alig pár száz méterre van innen. Ha már egyszer ott jár valaki, nem szabad elmúlasztani a látogatást! Legutóbbi ottjártamkor javában karácsonyi készülődés volt, az üzlet téli dekorációban pompázott. Sok-sok képet készítettem akkor,
ITT megnézhetitek őket. A sütemény és tortaszelet választék elég szegényes, ezt kifejtettem legutóbb. De ez olyan megszokott itt Angliában, már nem lepődöm meg ilyeneken. Nem hajlandók elfogadni az újdonságokat, csökönyösen ragaszkodnak a régi megszokott dolgokhoz. Csak úgy tudnám ezt elmagyarázni, mintha mi otthon csak krémest, rákóczi túróst, sachert és még vagy 3 féle sütit tudnánk venni otthon a cukikban és ennyi. Mert nekünk csak az jó, azt szeretjük, más nem is lehet finom. :D Ilyenek az angolok. Bár hozzáteszem jártam már olyan cukrászdában is, ahol meglepően nagy volt a választék. Na azon inkább meglepődtem. :)

Szóval a decemberi látogatásomkor csokitortát ettem Peggy-nél. Finom volt, ízlett, de azért nem voltam teljesen elájulva tőle. Most az epres pezsgőkrémes tortát céloztam meg. Igazából meg kell mondanom, kicsit átalakult az ízlésem ami a torták ízvilágát illeti... Itt ugye meg kellett szoknom, hogy minden vajkrémes. Tehát nem főzöttkrém és vajkrém. Csak zömében vaj. Nem azt mondom, hogy szeretem, de megszoktam. Az itteni vajnak nagyon finom krémes és dús íze van. Olyan, mint egy jó sűrű tejszín. Szóval ehető. :) De a magyar tömény vajkrémes tortákat továbbra sem leszek hajlandó megenni! :)

Ebben a tortaszeletben, amit kóstoltam, belül eperlekvár, kívül vajkrém volt. A kívülre kent vajkrém bevonat sebészi precizitással volt felkenve. :) Tökéletesen sima volt! Szerintem valami szamurájkarddal simítoták el! :) A pezsgő zamatát elég jól ki lehetett érezni belőle, összességében elég jó volt. Olyan kis romantikus és bizsergető párosítás az eper és a pezsgő. A piskóta tészta nekem ízlett, kissé át volt locsolva valamilyen likőrös sziruppal, így egész jó állaga volt. A cupcake változat recepje meg van nekem. Peggy könyvében. Ha otthon leszek, jó pár receptet ki fogok próbálni, ami igazi angol (sajnos itt idő hiányában elmaradtak a nagy próbálkozások, bár még van 2 hetem és most lesz több időm is, mivel már nem kell a Costában szorgoskodnom, szóval valamit biztosan készítek majd). Rengeteg könyvvel megyek haza egyébként... Annyi cukrászattal és desszertekkel kapcsolatos könyvet vettem és kaptam, hogy hihetetlen! :) Egyébként rendeltem a napokban egy valódi szakács-cukrász szakkönyvet is, amiből itt mesterképzéseken oktatnak. Szóval most arra várok, hogy megérkezzen. Igazi angol tradícionális ételek és desszertek receptjei vannak benne az igazi eredeti receptúra szerint. Amikor ideértem Angliába, és elkezdtem ismerkedni az angol ízekkel, a lányok apukája, aki ugyebár Michelin csillagos séf, idenyomta ezt a könyvet a kezembe, hogy ha valamit is meg akarok tudni az angol konyháról, hogy mi hogyan készül, akkor csakis ezt a könyvet tanulmányozzam. Szóval egyfajta biblia... De az ő könyvét mégsem fogom hazavinni, ezért rendeltem egy saját példányt! :)

Visszatérve a sütire... Hát. Szívesen beburkolnék most még egy szeletet belőle. :) Le is fényképeztem. A tetejére van biggyesztve egy nagyon finom rosé pezsgővel készült trüffel, ami még inkább kiemeli az ízeket és megkoronázza a desszertet. Mondom, nekem ízlett. :)
 






Hát itt az én pezsgős-epres-trüffeles tortaszeletem! :)



 
Az egyik nagyon kedves barátommal látogattunk el a cukrászdába. Ő ugyenezt az ízvilágot választotta cupcake formájában.












Persze készült néhány kép az üzletről és a dekorációról is! :) Mutatom!

Csodaszép, annyira szeretem ezt a pöttöm boltot! Igazi vintage!


Ennyi a hűtőpult. Ennyi a süti választék. De ide Angliába ez több, mint elég. :)


Néhány konyhai kiegészítőt is lehet kapni. Annyira szépek! :) Azokat a pöttyös kötényeket külön imádom!


Sok kis látványos motyó a polcokon! :)

Még motyók! :)

Kirakat a tavasz jegyében.



Ez nagyon szépike. Tetszenek a színek. Egyszerűségében gyönyörű.
 


Egy másik torta a kirakatban.


Rólam is készült egy képecske! :) Itt már végre nem nagykabátban és sapiban ücsörgök, mint a téli látogatásom idején! :)

 
 
Na és ez egy külön vicces sztori... Az utca túloldalán található a Peggy Porschen Academy, azaz a hely, ahol oktatnak. Súlyos pénzekért lehet eltanulni a trükköket és a tortadíszítés fortélyait. Szóval mindenképp meg akartam nézni ezt a helyet is. Általában csodaszép torták vannak kiállítva a kirakatba és látni lehet azt is, hogy hogyan dolgoznak odabent... Pár nappal korábban amint elhaladtunk a busszal az épület előtt, még láttam is a tortákat, de ugyebár buszból képtelenség normálisan szemügyre venni a dolgokat. Na de. A vicc... Amikor eljutottam oda, hogy akkor tessék ittvagyok, megnézem, épp felújították! :) Létrákkal és festékesdobozokkal volt tele... A csudába, most újra el kell mennem ide valamikor, mert nem nyugodhatok, látnom kell igazi valójában! :)




Amíg itt vagyok Angliában, mindenképp írok még bejegyzést, addig is szép napokat nektek! :)
Nudleee

2013. június 20., csütörtök

Készült egy torta

Na igen... Készült egy torta, de nem igazán az én munkám. Sőt, én alig dolgoztam vele. :) A lányok készítették a szüleiknek házassági évfordulóra. Ez volt a kérésük, hogy segítsek nekik tortát készíteni. A nagyobbik még tervrajzot is csinált. Konkrét terve volt a díszítést illetően. Már egy héttel előtte lázasan magyarázta, hogy mit hogyan szeretne. Annyira aranyosak voltak! :) Beöltöztek a sütéshez úgy ahogy illik. A nagylány felvette az apja séf kabátját. Meg kell mondjam nagyon jól áll neki és annyira komoly képet vágott néha amikor keverte a piskótát, hogy még akár szakavatott cukrásznak is néztem volna! :)



Na tessék... Mondom. Vérprofi! :)
 


 
A konyha állapotáról jobb nem beszélni. Húú, a két kiscsaj aztán kitett magáért. Minden csupa liszt, cukor és tojás volt, de megérte, mert nagyon élvezték. Kikenték egymást is természetesen mindennel és közben nagyokat vihorásztak.

Móka a köbön! :)
 



Szépen megosztottuk közöttük a feladatokat. A kicsinek adtam egy kanalat, hogy azzal mérje a cukrot egy tálba, de ne szórja szét! :D Erre annyira koncentrált szegény, hogy minden egyes kanál porcuki fele leszóródott. Már visítottunk a nevetéstől. Először a piskótát készítettük el közösen. Azért nem ártott ott lennem, mert amikor a kicsi törte fel a tojást (vagyis inkább összenyomta...), akkor igencsak sok tojáshéj került a tálba, amiket nem ártott kihalászni! :) Aztán ment a méricskélés, kavarászás és végül beraktuk a sütőbe a masszát és vártunk amíg elkészül. Szóval kisütöttük, készítettünk egy jó kis tejszín mousse-t bele és beraktuk a hűtőbe másnapig. Amikor is a díszítés következett. Annyit csináltam, hogy beburkoltam a tortát fehérre és amikor pakolták fel a díszeket, akkor mondogattam nekik, hogy mit hogyan csináljanak, hogy használják a kiszúrókat és hogy tudják a tortára ragasztani a díszeket. Ismét sikerült a konyhát a feje tetejére állítani, nézzétek csak a képet! :) A nagyobb éppen nagyon töri a buksiját valamin! :) A kicsi pedig azt kémleli, hogy a nagy tesó hogyan csinálja! Hát nem cukik?


 


Nagyon gyorsan készen voltak a lányok, a négy kezecske pillanatok alatt kész tortát csinált! Nagyon örültek a végeredménynek és én pedig nagyon büszke voltam rájuk!

A lányok a remekművükkel! :) Ugye milyen ügyesek? Na és milyen boldogok, egyem meg őket! :)
 



És egy közelebbi kép a tortáról!





Legközelebb amint időm engedi, írok még a múltkori Londonos tortás kalandozásaimról! :)

Nudleee

2013. június 6., csütörtök

A nagy érdeklődésre való tekintettel...

Többen érdeklődtetek a mintázó nyújtó iránt. Ugye otthon egyetlen darabom van, ami rögtön gazdára is talált. De tudok vinni innen Angliából, csak akkor várnotok kell júliusig, hogy megkapjátok. És akkor tudok vinni több féle design-al is. Mutatom milyenek.

Ez lenne az alap, megszokott fajta, a spirális mintával. 30 cm. 2000 Ft + posta.

 



Aztán vannak még szépecskék! Ezek nagyobbak! 38 cm-esek. 2500 Ft + posta.

 Pillangós.



Barokk mintás.
 
 
 
Rózsás.
 
 

Margarétás.


És még amit sokan kérdeztetek...Kiszúró a csónak orchideához amit a magazinnak készítettem. Az a helyzet, hogy azt amit én használtam, nem annyira ajánlom. Egy az, hogy nagyon drága. A másik pedig, hogy nagy. A kész virág olyan 16 centis atmérőjű, ami készül vele. :D

Szimpla egyszerű orchidea kiszúrót ajánlok, ezzel is gyönyörűen meg lehet csinálni. 2900 Ft+posta. 5-6 cm-esek a kiszúrók hozzá. Ezzel pont megfelelő méretű virágot lehet készíteni.


Hát nagyjából ennyi... Esetleg aki most csatlakozott be, akkor annak a 2 nappal ezelőtti bejegyzésem linkje ITT VAN. Ide leírtam mit tudok még vinni Angliából. Csipeszek, kiszúrók, szilikon erezők, stb.

Továbbra is ide írhattok: NUDLEEE@GMAIL.COM

Vagy a facebook oldalamra.

Nudleee

2013. június 4., kedd

Ismét tortás bigyók, ismét Angliából

Hamarosan hazaköltözöm (több kevesebb időre), hiszen letelik az egy évem a családnál... El sem hittem volna, hogy ennyire gyorsan el fog telni az idő. Nem is akarok most belemenni ebbe, nem akarom kifejteni, hogy miért megyek és miért maradnék, mert iszonyú hosszú lenne és az a helyzet, hogy még magamban sem tudom elrendezni ezeket a dolgokat... De ami a lényeg, hogy július közepén hazautazom. Szóval ha szeretnétek még pár dolgot innen Angliából, akkor lehet, hogy ez az utolsó alkalom, hogy tudok nektek vinni...

A szokásos dolgok listája, amiket eddig is felajánlottam ITT EBBEN A POSZTBAN található! A kiemelt szövegre kattintva megnézhetitek miket tudnék vinni. És ott le is van írva, hogy hogyan tudtok szólni és hogy működik a postázás meg ilyenek.

Aztán még amiket találtam... Cukorvirág készítéshez nagyon hasznos kis eszközök. Fémből készült golyós végű mintázók. Imádom őket, mostanában ha cukorvirágot készítek, csakis ezeket használom! Klasszisokkal jobb, mint a műanyag társai! 3000 Ft ajánlott postával együtt a 4 db-os szett. Írok méretet is a bogyókra: 0.4cm-0.6cm/0.7-1.2cm/0.9-1.5cm/1-1.8cm

 




És még csipeszek... Ezek is virágokhoz és fugurákhoz is. A virágoknál a bibét szoktam ilyenekkel megformázni. A virágdrótot is tök jól lehet hajlítani velük, meg pici kampókat is szuperül ki lehet alakítani velük. A félreértések elkerülése miatt írom, hogy ez egy szett! És a 4 darab kerül 3100 Ft-ba ajánlott postával. És 10 cm-esek kb a csipeszek.


Most hirtelen ennyi... Ha kell valami, akkor Legkésőbb JÚNIUS 15-ig szóljatok. Ide lehet írni: NUDLEEE@GMAIL.COM

Utána már nem ígérem, hogy mindent be tudok szerezni...

Viszont van ám pár dolgom otthon, amit anyukám azonnal el tud postázni, ha kell valakinek.

8 db-os díszítő szett: 2500 Ft postával együtt. 4 szettem van otthon.
Egy képsorozatom is van, hogy hogyan kell használni:
http://www.bakedecoratecelebrate.com/techniques/fondantpunchshape.cfm




 
 

Van egyetlen darab mintázó henger (30 cm-es).
2500 Ft postával együtt.




 
 

Minél előbb szóljatok ha kell valami!


Nudleee



2013. május 31., péntek

London - Chinatown újra

Ismét volt szerencsém Londonban járni. A rengeteg munka miatt nem sok szabadidőm volt mostanában (főleg, hogy két helyen is dolgozom), de szerencsére kaptam pár szabadnapot és ilyenkor ugyebár mégsem ülhetek itthon karbatett kézzel! :) Különben is a szüleim meglátogattak (ezért vettem ki konkrétan szabadságot), így együtt töltöttünk pár napot Londonban. Nekem természetes, hogy ha ott járok, akkor mindenféle dolgot megnézek ami tortákkal kapcsolatos! :) Tehát én nem csak Big Ben nézőbe megyek, hanem tortás felderítő útra is. Na és mindenféle gasztronómiai dolgok érdekelnek, szóval a kínai negyedben az élelmiszerüzletekben is körbenéztem... Ne tudjátok meg mennyi fura dolgot találtam. :) De ezekről nem rakok fel képet... Vagy kellene??? Nem tudom, ha valakit érdekel, akkor majd később írok egy posztot még róluk. Én imádom ezeket az ismeretlen kütyüket és élvezettel találgattam, hogy vajon melyik alapanyagot miféle ételbe rakhatják. Ezeknél a kínaiaknál sosem lehet tudni mi miből készül. :) Na és még amit anyukámmal megállapítottunk, hogy olyan gyönyörű és tiszta rizst még soha nem láttunk, mint amit ott árultak 5 kilós zsákokban... Na de nem is ez a lényeg. :)

A kínai negyedben már jártam egyszer és készítettem is pár képet, amit meg is mutattam nektek, de most ismét sikerült ellátogatnom a két tortás boltba is, ami ott van. Legutóbbi ott jártamkor 2 percem volt bekukkantani az egyik üzletbe és készíteni pár képet mobillal a kirakatról. Most viszont kicsit volt időm szétnézni. Bementem hátra a műhelyhez is, ahol a cukrász készíti a tortákat. Ne is mondjam, hogy a számat tátottam... A kínai pasi olyan precizitással és gyorsasággal nyomkodta ki a hab díszeket és a figurákat, hogy szinte hihetetlen volt. Épp egy tálca mini figurás tortát dekorált, szám szerint 8 darabot. Az egész tálca kész volt 5 percen belül... De úgy, hogy airbrush-al is fújta őket. Hihetetlen, komolyan... Beszéltem a főnökével, mivel ugye megkérdeztem, hogy bemehetek-e a műhelybe és készíthetek-e pár képet. Nagyon mosolygott és kérdezte, hogy minek akarom én ezt lefényképezni... :) Nekik teljesen természetes, hogy a cukrász ilyen gyorsasággal és ilyen precizitással dolgozik. Nem is sejtik milyen kincset ér az az alkalmazott náluk! :D Valljuk be, otthon Magyarországon nem igazán látni, hogy ilyen habból kinyomott műremekek lennének! :) Szóval mondtam, hogy engem nagyon érdekel ez a dolog és én is szeretnék egyszer ilyeneket alkotni. Ekkor mondta, hogy a cukrász 10 éve ezt csinálja, szóval csak gyakorolni kell... :) Ebben igaza van. Én mindig azt vallom, hogy ha valaki elég kitartó, nagyon akar valamit és gyakorol, akkor bármit meg lehet tanulni.

Hozzáteszem, hogy a cukrász pasi valószínűleg már elég régóta él Angliában, de angolul nem igazán tudott beszélni sajna... Szegény csak be van oda hátra a műhelybe zárva mint egy robot és éjt nappallá téve küzd a napi megélhetésért. Szóval még a nyelvet sem tudta megtanulni... Ez elég gáz.

Tehát én csak ott álltam és bámultam, néztem ahogy dolgozik a mester... És persze nem felejtettem el megkérdezni, hogy milyen anyagot használ pontosan a hab művek kinyomásához. Az volt a válasz, hogy whipping cream, ami annyit jelent, hogy tejszín... Na, igen, lehetne az... Mert az itteni tejszínekből ezt meg lehet csinálni. A double cream csodás állagú tud lenni felverés után - a whipping cream-et még nem próbáltam, de ha lesz időm, akkor megpróbálom. Szóval már csak azért is, hogy tanulmányozzam és megkóstoljam, vettem egy majmocskás mini tortát! :) 3,5 Font volt (kb 1000 Ft.). Szerintem abszolút olcsó volt itteni viszonylatban. Mármint ahoz képest, hogy nem csak egy szimpla torta szeletet vettem (pl a Costa Coffee-ban, ahol dolgozom, 2 Font egy egyszerű citromtorta szelet...) Szóval miután hazaértünk a szállásra, megkóstoltam a majmocskát (szegénynek leettem a végtagjait kapásból... :) ) és köze nem volt a rendes tejszínhez. Megállapítottam, hogy "műtejszín". Olyan Hulala szerűség. Szóval ízre pocsék. :) Na itt a gond... Hiába szép valami, ha az íze borzalmas. És az alatta lévő gumi szerű piskóta tésztáról már ne is beszéljünk. Förtelmes volt! :) Igazából egy nagy piskóta rolád volt feldarabolva és azok voltak a mini torták. Körbekenve krémmel és beszórva csokireszelékkel és ezekre voltak kinyomva a figurák. Tudni kell rólam, hogy nem vagyok egy finnyás alkat. Főleg ha édességről van szó, akkor néha képes vagyok mindenféle förtelmes, túl édes, mézes mázas dolgot magamba túrni, de ezt nem bírtam megenni... Végül a kukában landolt. De azért nagyon szép volt és mindenképp szeretném megtanulni hogyan kell így bánni a tejszínnel! :) Érdemes megfigyelni a nagy torták díszítését is, amik a kirakatban voltak kiállítva... Frenetikus!!!

Szóval akkor most már megmutatom miről is fecsegtem egészen idáig. :) Lássuk azt a híres majmos mini tortát. :)

 
Stílusosan kínai papírdobozkába csomagolták elvitelre. :)



Na és mit rejt a doboz? :)


Lássuk egészben! :) Fenomenális szerintem! Egy kis csoda!

Ja még itt megjegyezném, hogy az a 2 henger alakú valami, ami a figura előtt van, az egyfajta kínai mini sütemény, amiről sajnálattal állapítottam meg, hogy szintén borzalmas íze van! :)



 



Hátulnézet is... Azért érdemes megfigyelni, hogy a tejszín kupacok nem csak úgy egymás fölé vannak nyomodva, hanem szépen úgy van kinyomva a fej, a karok, a lábak, hogy ne látszódjon az illesztés. Tudnak hozzá ezek a kínaiak... Ahogy néztem a mestert, ez ugyebár úgy van megoldva, hogy a kinyomócső végét belenyomja a már előre kinyomott kupacba és még belül elkezdi kinyomni a tejszínt és úgy húzza ki a csövet továbbhaladva. Na most ez KÍNAIUL :) (hehe, de mókás vagyok) hangzik, de így van és most ettől értelmesebben nem tudom leírni! :D

 


Még egy közeli a figuráról! Szuperül néz ki szerintem... Imádom a kis makit! ;)
 
Na ennyit erről. Még vannak képeim az ott készült tortákról is, azokat is megmutatom. Nagyon érdemes megfigyelni a torták díszítését. Jajj és azok a kis figurás torták.. A malackák, hello kitty-k, kutyusok, cicusok és még sorolhatnám... Tényleg bravúrosan bánik a habzsákkal a cukrász. Itt lesznek a lesifotók is, amiket készítettem! Meg lett örökítve munka közben! :) Szegénynek jó sok dolga van és ontja a szebbnél szebb tortákat és sütiket. Kár, hogy nem finomak! :P


Voltam ám más helyen is... ;) Ismét elmentem Peggy Porschen cukrászdájába, eről is írok majd!!! És az oxfordi tortás boltba is ellátogattam, erről is mindenképp be kell, hogy számoljak, mert olyat láttam, hogy megdöbbentem rajta! :D


Innentől képes beszámoló következik kommentár nélkül! :) Nézelődjetek!
A képek minőségéért bocsika! A hűtőpult nem a legalkalmasabb hely normális fotók elkészítéséhez! :)

Nudleee
















 
 







 
 
























sutibox.hu - a gasztroblogok gyűjtőoldala - kis banner