2013. július 20., szombat

Vintage stílusú szülinapi tortám


Hazaérkeztem... Újult erővel kezdek neki a tortázásnak! Úgy érzem tele vagyok ötletekkel. Mivel épp szülinapom volt 2 napja, nyilvánvaló volt, hogy készítek egy tortát magamnak. Na jó, nem csak nekem készült, hiszen a szüleim 33. házassági évfordulója is épp néhány napja volt! :) Szóval rájuk is gondoltam, így egyfajta közös tortaként készült Ma fogunk ünnepelni, ma vágjuk majd fel. Nálunk ez mindig így megy, a nyár közepe az ünneplésről szól, imádom! És az meg külön öröm, hogy végre itthon lehetek és a szeretteimmel ünnepelhetek.

Most csak röviden a tortáról... Végre használhattam az airbrush készletemet! :) Már egy éve nem volt alkalmam elővenni, így mindenképp szerettem volna már valamit alkotni vele. Annyira jó volt. Remegő kézzel szedegettem elő a dobozkából az alkatrészeket, szerencsére rutinos mozdulatokkal pakoltam össze mindent. A torta alapját fújtam meg halvány rózsaszínre (igen rózsaszín és nem lila... bár a kép annyira nem adja vissza). Elég szép egyenletesre sikerült lefújnom, büszke is voltam magamra! :)
 
 


 
 

A másik dolog, amit szintén nagyon vártam, hogy kipróbálhassak, az a cukor csipke... Kettő darab szilikon mintázóm volt hozzá, de anyag, amit bele lehet tenni, az nem... Nagy szerencsémre Mártika (itt a blogja) megosztott egy cukorcsipke massza receptet, ami házilag elkészíthető, így azonnal ki is próbáltam. Néhány változtatást kellett végrehajtani a recepten és némi keverés kavarás után tökéletes lett! :) Nagyon boldog voltam! Örömmel álltam neki a cukorcsipkék készítésének! A pillangók, a torta közepén lévő pávatollas minta és a szélső zsinór-szerű csipke szalag is ezzel készült! :) Fenomenális, imádom! Millió ötletem van a csipkéket illetően, csak előbb be kell szereznem még néhány fajta szilikon mintát hozzá.

A torta alját körben glazúrral (írókamázzal) pöttyöztem be. És a torta oldalán lévő apró pöttyök is azzal készültek. Igazi kis Vintage tortácska lett, nagyon szeretem. :)





A felvágás után is fogok majd felrakni egy képet. Belül ugyanis mélybarna étcsokoládés piskóta lapul, vanília és étcsoki krémmel rétegezve! :) Nyami!

Még egy részletfotó.




Holnaptól egyébként egy hetet töltök Békéscsabán egy kézműves táborban, ahol a mézeskalács és grillázs készítés fortélyait fogom elsajátítani, már nagyon várom!!! :) Természetesen erről majd be fogok számolni és készítek jó sok képet! :)

Nudleee

13 megjegyzés:

M@rti írta...

Nagyon gyonyoruseges lett! Igazi kis romanikus tortacska!

Betka írta...

És nem Eszterházy!? :))
Olyan jó látni, hogy ismét alkotsz! Szépségesen díszítetted a tortát, ezek a csipkék beindították az én fantáziámat is.
Itt is kívánok boldog szülinapot Neked, érezd jól magad a táborban!
Puszi

tejszínhab írta...

Szépséges lett! Boldog szülinapot! Régóta szemezek a cukorcsipkével, de annyira drága, hogy mindig elvetem az ötletet... na meg most egyelőre saját konyhára gyűjtök,remélem már nem kell sokat várni rá ;)

Nudleee írta...

Köszönöm Mártika! :) És a reciért ezer hála! :D

Nudleee írta...

Ezt nem hiszem el... Még erre is emlékszel, h Eszterházy fan vagyok?! :) Csuda egy nőci vagy te! :) Köszönöm a jókívánságokat! Remélem tőled is láthatunk néhány csipkés szösszenetet, ha már így beindult a fantáziád! Puszi!

Nudleee írta...

Köszönöm a szülinapi jókívánságot! :) Bizony igaz, a cukorcsipke nem olcsó mulatság. De annyira szééép! :) Sok sikert a gyűjtögetéshez, remélem minél előbb valóra válik az álmod! :) Puszi

Millye írta...

Gyönyörű mint mindig :)

M@rti írta...

Nem az én érdemem, csak épp kellően szemfüles voltam. De nélküled nem lett volna belőle semmi; köszi a fordítást!

Névtelen írta...

Szia !

Gyönyörű a cukorcsipkés tortád (is). Nagyon megörültem, hogy házilag készítettél cukorcsipke masszát, ugyanis a készletemhez kapott massza alap elfogyott. Sajnos a hivatkozott blogban nem találtam a receptjét. megtennéd, hogy belinkeled, vagy beírod?

Nudleee írta...

Kedves névtelen! :) Először is köszönöm a dícséretet, nagyon örülök, hogy tetszik a tortám! :) Ha küldesz nekem egy mail címet, küldök neked recit! :)

Névtelen írta...

Egyszerűen lenyűgöző amit csinálsz!! Gratulálok,és sok sikert a jövőben is!
Üdvözlettel:Lné Angéla
ui: Le tudnád írni a cukorcsipke receptjét,nagyon köszönöm :)

Unknown írta...

Kedves Nudlee!

Nagyon szép a tortád, tetszetős. Én is ki szeretném próbálni, de nem találom a receptjét a cukorfátyol alapnak. El tudnánd küldeni erre az e-mail címre: o.revesz@gmail.com? Köszönettel:Orsi

Nudleee írta...

Szia Orsi! :)

Itt a receptre mutató link: http://tortadekor.blogspot.hu/2013/09/cukorcsipkes-torta-es-hazi-cukorcsipke.html

Küldöm neked mailben is! :)
Minden jót!
Dóri

sutibox.hu - a gasztroblogok gyűjtőoldala - kis banner