2012. október 26., péntek

Halloween

Mostanában készítettem pár képet, ami a Halloween-el kapcsolatos. Jártam ismét Oxfordban a tortás boltnál múlt héten vasárnap. Persze hogy a kirakatban egy csomó Halooween torta és dísz volt. :) Ezeket mindjárt megmutatom nektek. Most esett le, hogy meg sem mutattam nektek a képeket, amit a híres tortás boltnál készítettem, amikor először jártam ott, pedig valami hihetetlen szép torták voltak kiállítva! Ráadásul lehet nézni ahogy a tortadekoratőrök dolgoznak.  Bepótolom ezt a bejegyzést, ígérem... Csak annyi teendőm van most már, hogy két állásom lett, hogy nem sok mindenre van időm és hajlamos vagyok megfeledkezni dolgokról! :) Egyébként a kávézós munkámat nagyon szeretem... :) Szuperül érzem ott magam! Jaa, és ezúton üzenem neked kedves BETKA, hogy a legutóbbi kommentedet sikerült törölni közzététel helyett... Szóval ha erre jársz, ugorj be egy kávéra és egy sütire, a vendégem vagy! :)

Viszont amit még az akartam mondani, az az, hogy egy nappal Halloween előtt ismét Oxfordban lesz dolgom és biztos vagyok benne, hogy Oxford már izzani fog a rémségektől! :))) Szóval szerintem utána majd még csinálok egy bejegyzést erről javarészt csak képekkel az érdekesség kedvéért. Hátha valakit érdekel mi zajlik itt! :)

Itt Angliában egyébként október 31.-én ünneplik ezt az eseményt. Valahogy sokkal szimpatikusabb dolog ez nekem, mint otthon a halottak napja... Olyan gyászos az egész, ahogy mindenki feketébe öltözve komor arccal járkál a temetőkben. Egyszerűen nyomasztó. Itt persze más kultúra van és másképp emlékeznek az emberek. De a Halloween nem igazán erről szól itt. Ez egy vidám dolog, amit tűzijátékkal és óriási tábortűzzel ünnepelnek. A gyerekek pedig lelkesen készülnek. Dekorálnak, festegetnek, jelmezt készítenek. És aznap este becsöngetnek a szomszédokhoz az "ijesztő" jelmezeikben és CSOKIT VAGY CSALUNK felkiáltással édességet követelnek. Aranyosak, hogy mennyire izgulnak már előre (már én is izgulok bevallom őszintén).Valahogy olyan, mint amikor mi régen a Mikulást vártuk. A héten meg is megkaptam a lányoktól a meghívómat, hogy hivatalos vagyok egy Halloween buliba, amit a nappaliban tartunk! :) Készülök majd nekik egy kis meglepetéssel, de egyelőre titok. Szóval nektek sem árulom el! :) De majd megmutatom ígérem!

Tudom, hogy sokan ezt csak egy üzletnek tartják, és egy "mondva csinált" dolognak, mint a Valentin napot, de ha azt vesszük a halottak napja is az... Millió számra veszik ilyenkor a gyertyákat, koszorúkat, virágokat... Inkább kedvesebb számomra, ha a gyerekek örömét szolgálja ez a nap és rájuk költünk itt pénzt. De ez csak az én véleményem. :)

Na mutatom a tortákat amik a kirakatban voltak Oxfordban. Hátha valaki kap egy kis ihletet. :)
 
 
Rögtön itt van egy fej néküli, vérző nyakú boszorka! :)
 
 
Vérleves tökben tálalva, testrész körettel! :)



Tökfej, "ijesztő" pókos egyveleg és egy vicces múmia! :)
 


Ház a kísértethegyen! :)




Első látásra nem tudtam mi ez (denevér, holló, patkány...), de ez egy farkas, ami a holdat bámulja. :)


Ennyi volt kiállítva a kirakatba, a többi nem ilyen témájú volt... Viszont van még néhány képem. A Tescoban fotóztam ma.

Jelmezek, álarcok. A legrágább olyan 1500-2000 Ft volt. Jobb oldalt szélen a kislányokra valók nagyon cukik! :)


A Cadbury és a Haribo is készített külön vödrös édességet, amit lehet osztogatni. :)


Szemgolyók, meg mindenféle nyalánkság! :)


Na itt minden van... A denevéres plafondísztől kezdve, a művérig... Arcfesték, töklámpás, stb. :)


Utolsó kép mára. Pókhálózott állvány. És egy csoki után vágyakozó gyerek kezét is sikerült lekapni! :)

Ennyi... Majd írok még erről a témáról, mert engem most nagyon foglalkoztat. Végülis azért vagyok itt Angliában (többek közt), hogy új dolgokat ismerjek meg, tapasztaljak. A Halloween is egy ilyen új dolog számomra. Betekintést nyerhetek milyen is valójában és hogy ünneplik ott, ahol ez igazi hagyomány.

Nudleee

7 megjegyzés:

Pixie Pie írta...

Hihi... :) Én azt hittem, hogy egy vakond bújik ki a földből azon a tortán. :DD Kiváncsi vagyok Te mit gyártottál, biztos ehető lesz. ;)

Betka írta...

Hát, nekem ez nagyon mobid és bármennyire vidám a hangulat, azért mégiscsak a halál kifigurázása a halloween. Nem tudok megbarátkozni vele, de ez az én saját "problémám", nem zavar, hogy mások másképp gondolkodnak.

Betka írta...

Jaj! Neked azért jó bulizást és jól tankolj fel édességből!!! :) És persze köszönöm a meghívást ;)

Dina írta...

Juj, megint irigyellek! Mi a gyerkőcökkel imádjuk a Halloween-t, ugyanazon a véleményen vagyunk, mint Te. Fergeteges jó buli, ahogy egy kicsit mókázva, nevetgélve kiszakaszt a mindennapok amúgy is borongós, feszült malmából. Itt aztán elszabadulhat a kreativitás, valóban határok nélkül, sőt, tán még jó is, hogy átléphetünk vele határokat, minél megdöbbentőbb, annál jobb! :) Ha szóba került a marketing, hát szerintem az összes ünnep erről szól már, húsvét, télapó, karácsony, már a Valentin-nap is, csak azt sulykolják, hogy vegyél, vegyél, VEGYÉL meg mindent, ami a boltok polcain van! És mint minden egyéb ünnepet, ezt is meg lehet oldani horribilis pénzköltés nélkül, csak fantáziából és akaratból. :)

Nudleee írta...

Hát azt én se tudtam, hogy mi a csuda lehet... Nem volt egyszerű rájönni, h farkas... :)) Igen Pixie, igazad van, ehető lesz... De többet nem árulok el! :)

Betka. Én is úgy vagyok, h nekem ez a véleményem, de ha más nem így gondolja, azt is elfogadom. A bulizás meg lesz, köszi! :)

Dina, örülök, h ti is készülődtök! Remélem majd írsz róla te is a blogodba! :)

tejszínhab írta...

Szia! Szerintem semmi baj a halloween-el. Inkább egy "rossz szellemeket elűző" vicces buli, mint a komor gyászolás! Egyébként meg mindenből lehet üzletet csinálni manapság, nem csak ebből, úgyhogy miért is ne használnánk ki? Én például Potter-édességeket készítettem, hamarosan mutizom is őket :)

Nudleee írta...

Tejszínhab, már várom a Potteres cuccokat! :) Mivel már be is harangoztad, hogy készülsz! Figyelem a blogodat! ;)

sutibox.hu - a gasztroblogok gyűjtőoldala - kis banner