2012. szeptember 22., szombat

Waitrose kínálat - Anglia

 
Egyre több mindent fedezek fel amióta itt vagyok. Kezdem magam már nem olyan elveszettnek érezni szerencsére. Bejártam az összes fellelhető élelmiszerüzletet a közelben. Tesco, Waitrose, Sainsbury's, Marks and Spencer. Még az Asda-ban nem voltam. Állítólag az a legolcsóbb.

Mostanra az itteni alapanyagokkal is megbarátkoztam nagyjából. Az az igazság, hogy az otthoni silány minőséghez képest itt minden klasszisokkal jobb minőségű és finomabb... Érdekes azért, hogy az első tejszín felverésnél is hogy megszeppentem, hogy fél perc alatt kő kemény habot vertem belőle... És állati tejszín volt... Otthon viszont sokszor még 5 perces intenzív mixelés után sem lesz semmi a tejszínből. Mostanában egyre több helyen olvasom, hogy sajnos ki kell dobni félig felvert állapotban, mert szétcsapódik. És hogy egy csomó fixáló anyagot, meg zselatint kell bele rakni, még akkor is ha netán felverődik. Szörnyű komolyan, hogy miket eladnak otthon. Itt elő sem fordulhat, h nem verődik fel... Olyan zsírtartalma van, h képtelenség lenne elrontani... A másik dolog a vaj... Mondtam nektek először, hogy fura ízű... Rájöttem, hogy nem fura ízű, hanem ilyen a valódi vaj íze... Én otthon Rama margarint használtam mindig, mert ez volt a legjobb ami a boltban kapható. De most visszagondolva, nem is jó... Több jelből jöttem rá, hogy miért nem az igazi a Rama... Először is az itteni angliai vajakat hófehérre, habosra ki lehet keverni a porcukorral (nem túl sok idő alatt)... És itt ha mosogatom a vajas edényt, a meleg víztől azonnal feloldódik a vaj és eltűnik... A Rama-t pedig még a tűzforró víz is alig oldja fel, mert tisztára műanyagból van előállítva... A silányabb minőségű vajakról meg ne is beszéljünk... Azok borzalmasak. Blöö. :)

Szóval a Waitrose-ban jártam. Erről az üzletről az a hír járja, hogy úristen, de drága! :) Amikor megérkeztem és az anyuka elvitt körútra, h megismerjem a környéket, megálltunk a Waitrose-nál is. Mondta akkor nekem, h nagyon jó minőségű áruk vannak, de elég drága. Ugyanígy vélekedett a Marks and Spencer-ről (ez tudom, hogy fura, mert otthon egyből ruhára gondolunk, pedig itt vannak jó nagy Marks and Spencer üzletek, ahol mondjuk az alsó szinten élelmiszerüzlet, felette ruházat, bútor, stb. van). Viszont úgy gondolom, hogy a Waitrose nem vészesen drága (a M&S viszont igen)...

A Waitrose-ban voltak dolgok, amik olcsóbbak voltak, mint a Tescoban. És a sütögetős részlegen elég nagy a választék (az eddigi üzletek közül itt volt a legtetszetősebb a kínálat). Szóval aki itt tortát akar dekorálni, elég ha bemegy egy élelmiszerüzletbe és a liszttől kezdve a lüszter festékig mindent megkaphat... Nem is tudják milyen kiváltságosak! :)
 

Fényképeztem ám! :) Meg is mutatom milyen jóféle dolgokat láttam!

Dr Oetker gél festékek.  Be is szereztem egy feketét. Azzal mindig csak a baj van, ugye?! :) Hát most itt az ideje, hogy kipróbáljam. Pl pillangó szárny szélet, apróbb dolgokat tök jó lesz vele festegetni! Az üveges folyékony Dr Oetker fekete festékről megkaptam a visszajelzést, h milyen... Airbrushba nem lehet használni, mert sajnos túl sűrű. De felületre festegetni nagyon jó. Ez a gél még jobb lesz szerintem!
 

(Cirtomsárga, narancssárga, piros, pink, lila, zöld, kék és fekete színben van)

 


Csodás... Otthon a 100 kilométeres körzetünkben ilyenféle dolgokat kizárt, hogy lehessen vásárolni... Vanília paszta, szórós vaníliapor, vanília kivonat. Ezek már ránézésre is nagyon csalogatóak. Szinte elképzeltem a tömény és valódi vanília illatot. A paszta kb 1400 Ft. És 65 gramm. Biztos vagyok benne, hogy szuper lehet, majd beruházok rá, ha elfogy a mostani vanília esszenciám.

Bal szélen fent rózsavíz és narancsvíz. Otthon Budapesten kívül szinte esély nincs rá, hogy ilyeneket vegyünk.


 
Tessék... Kánaán... Nagyjából megpróbálom felsorolni... Szóval fentről jobbról kezdve. Arany színű lüszter festék, arany fólia, liofilizált eper (csak úgy egy élelmiszerboltban, kééész), robbanóscukorka (csokis, vaníliás), szórócukrok, mini zselés cukrok, mini pillecukrok, cukorgyöngyök. Az alsó sorban szintén egy csomó féle szórócukor mindenféle színben. Csokipelyhek, csokiszívek, cukor konfetti, cukor csillag, stb... Mit szóltok? Itt ugyebár nagy divatja van a cupcake díszítésnek... Hát van hozzá anyag rendesen... Ezeket mind rászórhatják...
 
 
 

Ismét érdekességek... Balról: "borostyán" cukor kristályok (kávéba és teába használatos elvileg és kis aranybarna színű kristályokat kell elképzelni. Olyan, mint a kandiszcukor, ami pálcikán szokott lenni.), levendulás cukor (ezért oda-meg vissza vagyok, látszik, h nincs kispórolva belőle a levendula...), vaníliás cukor, fahéjas cukor, aztán a végén az arany színű szirup természetes édesítőszer teába, zabkásába, de én mondjuk sok mindenhez hozzá tudnám csurgatni... :) Pl gyümölcsökhöz, gabonapehelyhez, palacsintához és még sorolhatnám......
 
 
 

Aztán még láttam kandírozott gyömbért is. Ez is nagyon jó lehet ám! De erről nem készítettem képet, viszont mentettem le egyet a netről a Waitrose honlapjáról. A 200 gramm nincs 2,5 Font.
 
 


És még láttam tojásfehérjeport, tubusos folyékony glükózt és glicerint. (Mind Dr Oetker).
Fú és a cukor választék elképesztő... Írtam már, h van külön porcukor royal icing-hoz, fondanthoz. Ízesítve és natúran. És ezen kívül olyan 30 féle cukor van még. Barnacukrok és nádcukrok a halvány arany színtől kezdve a sötét kakaóbarnáig (micsoda íze lehet...), és kristálycukrok is vannak többféle kiszerelésben és többféle felhasználásra, több féle szemcseméretben.

És még valamit találtam. A kis szívem tiszára örült! :) Ezt nézzétek! :))))))))))))))))

Fonetikusan: MANGALIKA HANGÉRIEN PAPRIKA SZASZIDZS! :)
Azaz magyar mangalica paprikás kóbááász! :)



Hamarosan jövök egy új bejegyzéssel! :)

Nudleee

8 megjegyzés:

Dina írta...

Mézescsupornak tűnik innen messze távolból az a hely, ahová csöppentél! :) Olyan szívesen ott lennék most én is! :) Csak egy picit! :)

Betka írta...

Elállt a lélegzetem és rögtön arra gondoltam, én is akaroooooooom! Elképesztő kínálatot mutattál és amit a minőségről írtál ..... hát elszomorított. Mármint az, hogy mi a minőség legalját kapjuk és nem is tudunk róla. A tejszínből már régóta nem tudok habot verni és eddig azt hittem rosszul csinálok valamit.

Nudleee írta...

Dina! ÉS még ez csak egy élelmiszerüzlet... Gondolj bele mi lehet egy óriási cukrászkellékesnél mondjuk Londonban... Tuti egy fél napot el tudnék egy olyan helyen tölteni...

Betka! Én régebben sokszor hallottam róla, hogy Mo. szemétfelvevőhely... Oda hordják a lejárt szavatosságú és ócska, silány cuccokat. És nem is olcsón... Botrányos. Csak nem értem miért van ez. A tejszínes dolog nem a te hibád, jól csinálsz mindent, nyugi... Épp anyukám is panaszkodott nemrég, amikor skype-oltunk, h képtelen volt habbá verni a tejszínt. Sajnos ez van.

tejszínhab írta...

És ez csak a jéghegy csúcsa! Le vagyok hidalva! Nudleee, mázlista vagy :))) Amit itthon eladnak (és az kb. ennek a választéknak a fele) az is car. A minőségi alapanyagokat meg vagyonokért+szállítási költségért lehet beszerezni cukrászwebshopból... Dejó ott neked :))
A rama-ról én már rég leszoktam, borzasztóan műíze van, és sárga az egész. Én teavajat használok, igaz 2x annyiba kerül,de ízre, színre és állagra is jobb :)

Névtelen írta...

Csak azt nem értem, hogy ennek jó részét, itthon miért nem árulják? Pl. az Oetker termékeket???

Nudleee írta...

Tejszínhab! Igazad van! Tea vaj! Ez nem is jutott még eszembe otthon! Az tényleg finom! Már ami a jobb minőségű márkákat illeti...

Névtelen... Fogalmam sincs... Talán könnyebb még ezzel is zsigerelni és idegesíteni az embereket! Ezzel is bizonyítva, hogy mennyire visszafognak ott mindent. Hagy legyünk elmaradott ország, nem?!

Prazsák Niki írta...

Bárcsak már 1996-7-ben beleszerettem volna a tortàzásba,amikor Angliában éltem 1évig...

Nudleee írta...

Jujj Niki... Ne tudd meg, hogy én mennyire hiányolom az ottani minőséget és azokat a fenomenális árukat, amikre ott szert lehet tenni... Néha úgy visszamennék, hogy őrület... Magyarország irtóra elmaradott minden téren. Hiányzik Anglia, be kell valljam...

sutibox.hu - a gasztroblogok gyűjtőoldala - kis banner