2012. szeptember 15., szombat

Gerberás torta

 
Igazán izgultam, amikor ezt a tortát készítettem... Mégis csak az első volt itt, amit úgy csináltam, hogy valaki kérte. Írtam is a lányoknak a tortás fórumban, hogy remegve kezdtem neki! Mint aki még soha nem sütött és soha nem díszített tortát... Minden mozzanatot aggódva figyeltem... A robotgép felverte-e rendesen a tojáshabot... Aztán a liszt megfelelő lesz-e... A sütőben is nézegettem a piskótát, h feljön-e, úgy marad-e. :) De szerencsére minden rendben ment. Nagyon remélem, hogy ízleni is fog annak aki kérte. Még az íz miatt mindig van okom izgulni... Várok a visszajelzésre. De úgy tűnik kezdek már megbarátkozni az itteni anyagokkal. Találtam normális tojást is végre! Szabadon tartott pipik tojását fogom használni (az egyik barátnőm Gabóca most biztos nagyon örül). Szóval a tojás okés, de még vannak bajaim. A burkolóanyag pocsék volt virágozáshoz... Te jó ég... Tört össze-vissza. Szóval ma reggel keltem időben és elrohantam a boltba venni 2 másik féle fondantot, bízva abban, hogy ezek jobbak lesznek. Az egyiket felbontottam és azzal viszonylag könnyebben tudtam már virágot csinálni, de nem volt az igazi... Nagyon művészi bigyókat ezekkel nem lehet alkotni! :) Alig várom már, hogy hazamenjek és hozzak magamnak cuccokat virágmassza készítéshez. Utána aztán beindulok a virágokkal! :)

Nagyon szuper volt egyébként a kérés! :) Csípem az ilyet! Csokitorta legyen és legyen rajta "Boldog születésnapot kívánok" felirat és egy hölgynek lesz ajándékba. Ezen kívül rám volt bízva. :) Előtte szokás szerint pár napig agyaltam, h mit rakjak rá. Tudtam, h virágot szeretnék... Na de mit. Rózsát nem akartam most. Gondolkodtam orhcideán még... Magnólián (ki kell ezt is majd próbálnom!!!)...  De végülis a gerberánál maradtam. Úgyse csináltam még "normálisabban kinéző gerberát", csak elnagyoltat. Bár ezekkel sem vagyok 100%-ig elégedett, de nagyjából azért megfelelnek. És egy pillangót biggyesztettem még rá. A felirat csalóka így fényképezve. Olyan mintha nem lennének egyforma nagyságúak a betűk és mintha nagyobb szünet lenne alul, mint valójában. :) Pedig nem! Tegnap vettem a kiszúrókat, pedig pont ugyanilyenem van otthon... De nem hoztam magammal... Egyébként ha valaki igényt tartana pont ugyanilyen betű és szám kiszúró szettre, akkor szóljon nekem, mert ha hazamegyek, az otthonit eladom.
 





Olyan kis szolíd nőcis elegáns tortát akartam készíteni. Szerintem összejöt!!! :)
Nagyon tetszett annak, aki kérte!


Csináltam még egy közeli képet is a torta tetejéről.



Ígértem a facebook oldalamon, hogy majd írok beszámolót arról, hogy miket találtam az egyik boltban. Erről is fogok majd írni hamarosan! :)

Nudleee

10 megjegyzés:

Mimi írta...

Jaj, nagyon szép kis torta lett, a virágok is tök jók :)) És a lepke, na az a kedvencem, én is akarok ilyen szép lepkét készíteni!!! Engem lehet érdekelne a kiszúró készlet...

teller-cake írta...

Nagyon eltaláltad a csajos hangulatot, gratulálok! :)

Nudleee írta...

Mimi! Köszönöm! :) A lepkét azt viszonylag gyorsan össze lehet dobni! :) Nem nagy kunszt! A kiszúró szett már el is kelt! Megelőztek! E-mailben érdeklődött egy hölgy és kell is neki!

teller-cake! Köszi, igyekeztem! Nem egy túldíszített és bonyolult torta, de csajos! :)

Betka írta...

Összejött bizony!!! Csodaszépek a gerberáid, te kis maximalista! :o))

Nudleee írta...

Köszi! Amúgy milyen maximalista??? Ki? Hol? :) Én neeem! :)

Erzsébet " Lizi írta...

Nagyon tetszik!
Mindig egyediek a tortáid,nem kellene izgulnod,bár én is szét idegeskedem magam,mindegyik tortámba kicsit belehalok,de hát szívvel-lélekkel csináljuk,vagy mi!

Nudleee írta...

Erzsébet-Lizi! Ezt jól megfogalmaztad! Valóban én is kicsit belehalok minden tortába, de aztán utána általában büszke vagyok, hogy kiküzdöttem! :)

Jolcsi írta...

Hol kapható ilyen betűkiszúró? Mindenhol keresem, de nem találok ilyet!!
Nagyon szép a tortád! GRT! :)
Valahonnan szereznem kell ilyen betűkiszúrót!! :)

Nudleee írta...

Köszi a gratulációt! :) Mindjárt írok neked egy mailt!

Nudleee írta...

Illetve nem írok Jolcsi, mert nem találok mail címet! :) Ha gondolod írjál rám és megpróbálok segíteni!

sutibox.hu - a gasztroblogok gyűjtőoldala - kis banner