2011. december 4., vasárnap

Néptáncos torta és a 100. nyereménye :)

Saját magamnak ellentmondva mégis elvállaltam egy tortát... Na jó, az is hozzá tartozik a dologhoz, hogy az angol tanárnőm kérte, hogy csináljam meg... Végülis részben tőle fog függni a tudásom a nyelvvizsgán (na jó, főleg az lesz a mérvadó, hogy mennyit tanulok...), de azért nem akartam nemet mondani neki... :) Ráadásul a fia is táncol a néptáncos csoportban, akiknek a torta készült, úgyhogy ez dupla ok volt, hogy elvállaljam. :) 

De gyorsan hozzá is teszem, hogy  ez kivételes eset volt. :)

Amúgy ez úton is üzenem a kedves angol tanárnőmnek - Nórinak, hogy ha hétfőre nem lesz kész minden házim, amit feladott, akkor az a tortájuk miatt van! :) Valljuk be, elég sokat kellett bíbelődnöm ezzel a tortával. Nagy is volt és a díszítése is időigényes volt.

Egyébként nagy becsben tartom azokat a fiatalokat, akik őrzik a hagyományt! Ráadásul a néptánc művelése igazán fontos dolog szerintem! Főleg itt nálunk, palócföldön! :) Sokszor van néptáncos műsor a környéken és mindig ámulattal nézem őket, hogy milyen ügyesek!

Szóval megtiszteltetésnek vettem, hogy az IFJÚ NÓGRÁD TÁNCEGYÜTTES 5. születésnapjára én készíthettem el a tortát! (Az együttes nevére kattintva elolvashatjátok a bemutatkozásukat.) Ráadásul telt házas ünnepségen adták át a művemet a Salgótarjáni Művelődési Központban!


Az Ifjú Nógrád Táncegyüttes tortája



Az egyesület logo-ját és a palóc színvilágot (kék, piros, fehér) jelenítettem meg a tortán. 

10 helyre raktam pici logo-t (oldalra és hátulra is került belőle, mivel nem akartam, hogy csak egy oldalról legyen mondanivalója a tortának). Mindenhol ezüst keretbe tettem őket. A torta oldalán lévő feliratot szintén ezüst lüszterrel festettem be. Elég mutatós volt, nagyon szépen csillogott.


A Nógrád táncegyüttes logo-ja 
 


Azt tudni kell, hogy 20 kilométert utazott egy autó csomagtartójában a kicsike, mire célba ért, úgyhogy még most is izgulok, hogy minden a helyén maradt-e... Hétfőn kapok híreket, addig is marad a bizonytalanság...

Hátterezésre sajnos nem volt időm. Ráadásul akkora volt a torta, hogy nem is tudtam időben kitalálni hogy hova rakjam és hogy oldjam meg a fotózást. Úgyhogy ez most ilyen kép lett... :) 

Azért megnéztem volna élőben mit szóltak hozzá a fiatalok! Ráadásul még kék, piros és fehér tortatűzijáték is került a tetejére, úgy tolták be a színpadra... Biztos szépen mutatott! Szóval szívesen megnéztem volna... De talán lesznek képek...

-------- o --------

Írtam a főcímben, hogy megmutatom a 100. bejelentkezett olvasóm, Babi1015 nyereményét. :) Sikerült elég gyorsan felvennem vele a kapcsolatot, úgyhogy már kész is az ostyalap, amit szeretne! Annyira örülök, mert tök jó helyre kerül! :) Képzeljétek, a kislányának pont decemberben van a szülinapja, úgyhogy pont kapóra jön az ostyakép a tortára náluk! Remélem örömöt okoz majd! :) Holnap már postázom is!


A 100. rendszeres olvasóm ajándéka! :)


A receptes könyvecskében pedig nagyon sok jónak ígérkező recept található, sok szép képpel illusztrálva, úgyhogy remélem hasznát veszed majd kedves Babi1015! :)

Nudleee

6 megjegyzés:

tejszínhab írta...

Tyű, ez aztán aprólékos! A logot-t is te festetted? :)

babi1015 írta...

Szia!Előre is köszönöm az ajándékokat! Igen az ostya jókor jön, a lányom pont karácsonykor lesz 6 éves, így nagyszerű ajándék mindkettőnknek!! A szákácskönyv szintél nagy öröm, mert imádok főzni, főleg kísérletezni az ízekkel viszont ennek ellenére egyetlen egy szakácskönyvem van, amit az Édesanyámtól örököltem! :)
A Néptáncos tortád, pedig csodaszép!!

babi1015 írta...

Megkaptam az ajándékaimat! Nagyon-nagyon tetszik mindkettő! Köszönöm szépen!!És a pár kedves sort is a könyv belső borítóján! :) Az elkészült tortáról , és a Lányom reakciójáról majd szívesen küldök egy képet! Addig pedig még titok számára! :Szia:Babi

Nudleee írta...

Szia Babi! :) Pont most írtam neked e-mailt is! :) Örülök nagyon, hogy megérkeztek a kis motyók! :)
Írtam is, hogy majd egy képet küldhetnél! Szupi lenne! :)

marisz57 írta...

Gyönyörűséges lett a tánccsoport tortája!

Nudleee írta...

Köszi Marisz, örülök, hogy tetszik! :)

sutibox.hu - a gasztroblogok gyűjtőoldala - kis banner