Nagyon finom ez a desszert. Olcsó is, ráadásul baromi könnyen elkészíthető. Egy olasz eredetű jégkrémdesszertről van szó. Még fagyi gép sem kell hozzá, mégis könnyű és habos jégkrémet kapunk! :)
Írom is a receptet! :)
Semifreddo diós-mandulás grillázzsal és karamellszósszal
Hozzávalók:
6 dkg kristálycukor
1 marék dió
fél marék mandula
2 tojás
6 dkg porcukor
4 dl tejszín
1. A kristálycukrot száraz serpenyőben karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a diót és a mandulát. Ezután egy alufóliával bélelt tálba öntjük.
2. A serpenyőben maradt karamellt felöntjük 1 dl tejszínnel és tűz felett kevergetve szószt készítünk belőle.
3. A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét kézi mixerrel krémesre keverjük, majd hozzáadunk 2 dkg porcukrot és kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadunk 4 dkg porcukrot és fehéredésig habosítjuk.
4. A maradék 3 dl tejszínt kemény habbá verjük.
5. A grillázst mozsárban, vagy aprítógépben durvára törjük.
6. Óvatosan összekeverjük a habokat és a grillázst.
7. Szilikonformába, vagy folpack-al kibélelt formába öntjük és egy éjszakán át fagyasztóban dermesztjük, majd tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá! :)
Nudleee
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése