2011. július 30., szombat

Az első esküvői torta :)

Na itt most van egy kis csavar... Mert gondolom azt hiszitek, hogy Viki barátnőm esküvői tortáját fogom publikálni... :) Pedig nem... Mert a barátnőmék tortája a második esküvői torta volt, amit készítettem... :)

Az elsőt egy héttel korábban készítettem. Korábban is megírtam volna a bejegyzést, de arra vártam, hogy kapok majd egy normális, profi fotós által készített képet a tortáról. De nem kaptam... Küldtek egy képet, ami még rosszabb, mint az enyém, ráadásul csak a torta fele van rajta. Így jártam. Sajnos aznap a nagy izgalomban és igyekezetben elfelejtettem normális képet készíteni róla... Így van ez... Azon járt az eszem, hogy nehogy baja essen kiszállításkor... Nehogy megizzadjon... Hova fogom tenni, hogy szállítom és még sorolhatnám... Millió dolog járt az agyamban, de az nem, hogy normálisan le kellene fotózni... :) Szóval előre is bocsi a hátterezés miatt... Egy étterem pincehelyiségében sikerült az utolsó pillanatban megörökíteni.

Narancssárga-fehér tortát kellett csinálnom. Színátmenetes megoldással. Háááááát. A festés hagy némi kívánnivalót maga után. Sajna elég foltos lett. De legalább nem izzadt meg és nem folyt szét rajta. :) Végülis ilyen lett a végeredmény:

Narancssárga-fehér esküvői torta



Lázas előkészületben voltam már egy héttel az esküvő előtt. Először is legyártottam a virágokat. Hozzáteszem, hogy a virág készítést rengeteget kellene gyakorolnom... Nagyon szeretnék pár újfajta (legalábbbis számomra eddig újfajta) virágot készíteni. Jövő héten nekiállok orchideát gyártani... Már kb fél éve készülök rá, de még nem mertem nekifogni. :)

Készültek nagyobb virágok.



És egész picikék is. :)



Végül airbrush-al narancssárgás színt adtam nekik. Perszehogy ezt is elfelejtettem lefotózni. :) Végülis mindegy, a végeredmény úgyis látszik a tortán. :)

Nudleee

18 megjegyzés:

Ildyco írta...

Gratulálok, szerintem gyönyörű lett :)

Biró Anikó írta...

Nagyon szép lett:)

Nudleee írta...

Ildyco, Anikó! :) Köszönöm! :) Hamarosan mutatom a következő esküvői tortát, addig is türelem. :)

Rozsika írta...

Nagyon tetszik az egyszerűsége,a szinkónbinációja, GYÖNYÖRŰ

Katucikonyha, írta...

Nagyon szép lett. A színátmenet is tök jól sikerült. Ügyes vagy!!!

Nudleee írta...

Rózsika! :) Köszönöm! :) Bár annyira nem egyszerű és letisztult, mint a másik esküvői torta, amit csináltam. :) Már alig várom, hogy megmutathassam. :)

Katuci! :) Nagyon köszi! :)

Gabi, a tortatanonc írta...

Nem tipikus esküvői tortás szín a narancssárga - szokni kell kicsit az élénk színeket. A párnak is biztosan nagyon tetszett! :)
Nem csodálkozom, hogy a technikai részleteken túl a fotózásról meg is feledkeztél, azért ezeken a képeken is szépen látszik a torta.
Én is kíváncsian várom a másik tortát!

Nudleee írta...

Aranyos vagy Gabi! :) Képzeld, azt mondták, hogy szinte világított a sötétben a torta és mindenki a csodájára járt! :) Az meg külön elismerés, hogy sokan repetáztak belőle! :) Úgyhogy nagyon jó visszajelzést kaptam, örültem! :)

Audrey írta...

Gyönyörű!!!

Nudleee írta...

Köszönöm Audrey! :)

feketepillangó írta...

Gyönyörű lett! Nagyon tetszik:)
Kérlek nézz be hozzám van számodra ott valami...:)

tejszínhab írta...

Nagyon jól néz ki ez a színátmenet! Nálam még gyerekcipőben jár a tortázás, úgyhogy olvasni foglak :)

Nudleee írta...

Feketepillangó! :) Benéztem hozzád és nagyon örülök! :)))

Kedves tejszínhab! :) Légy üdvözölve nálam! :) Jó olvasgatást! Bátran kérdezz ha kíváncsi vagy valamire! :)

Eszter írta...

Nudlee! Gratulálok az esküvői tortádhoz (is)! Nagyon-nagyon jó lett, nekem a színe különösen tetszik, nem olyan sablonos, pont ez a jó benne!
Hány szeletesre készítetted?
A másik tortával kellően felcsigáztál, alig várom, hogy azt is lássam! :-)

Nudleee írta...

Köszönöm szépen Eszter! :) Örülök, hogy tetszik! :) Az alsó 24, a középső 16, a felső 10-12 szeletes volt. Szóval olyan 52 szeletes volt kb.

Édes történetek írta...

Most találtam az oldaladra, gyönyörű ez a torta (is). Nagyon különleges és egyedi!!!

Nudleee írta...

Szilvi! :) Örülök, hogy rám találtál! :) És annak is, hogy tetszik a művem! Remélem még sok érdekes tortát tudok majd mutatni! :)

Édes történetek írta...

Igen, nagyon tetszik a stílusod, és biztos vagyok benne, hogy még sok, szebbnél szebb tortát fogok itt még látni :)))

sutibox.hu - a gasztroblogok gyűjtőoldala - kis banner