2014. június 17., kedd

Békéscsabai Népművészeti Tábor


Majdnem elfelejtettem nektek hírt adni erről az eseményről! Sőt... Majdnem késve közlöm az információkat, amiért elnézéseteket kérem! Viszont akinek van kedve, még tud jelentkezni erre a csudi jó kis táborozási lehetőségre!

Július 13-20.-a között ismét megrendelésre kerül a Békéscsabai Népművészeti Tábor. Tavaly én is részt vettem az eseményen és mondhatom, hogy felejthetetlen élményekkel és nem mellesleg óriási tudással gyarapodva tértem haza! Többféle foglalkozásra lehet jelentkezni a tábor keretein belül. Én a mézeskalács készítés mesterségét igyekeztem elsajátítani. Fantasztikus volt, rengeteget tanultunk! Az oktató idén is Lázár Julianna lesz, aki tavaly minket is terelgetett a mézeskalács készítés ösvényén! :) Julikáról tudni kell, hogy rettentő közvetlen és nyitott személyiség, valamint óriási tudással és lendülettel készíti a mézeseket! Na és más dolgokat is, mint például tortákat és grillázsból készült alkotásokat is! Az egy hét alatt rengeteg technikát megtanított nekünk, szóval bátran ajánlom mindenkinek aki szeretné a glazúrozás és a mézeskalács dekorálás trükkjeit elsajátítani!

A táborról információkat itt találtok: NÉPMŰVÉSZETI TÁBOR 2014

Jelentkezni is a fent megadott linken található elérhetőségen lehet! Minél előbb, nehogy kicsússzatok az időből!

Egyébként az egy hetes tábor során fafaragók, csipkeverők, kályhások, nemezelők, kézi hímzők, stb. is képviseltetik magukat. Szóval érdemes ellátogatni a többi terembe is megnézni a többi táborozót, mert igazán érdekes dolgokat készítenek és jó dolog kicsit belelátni a többiek munkájába is.

Az egy hetes tábor során számos programot szerveztek! Kirándulást, közös vacsorát, sütögetést az udvaron, táncos mulatságokat. Tavaly még divatbemutató is volt, amit nagyon élveztünk! A By Me kollekcióját láthattuk! Nézzétek mennyire gyönyörű munkái vannak Hrivnák Tündének, a kollekció tervezőjének, aki szintén részt vett az eseményen!



 Néhány kép a tavalyi táborról és a mézeskalácsokról:

Nagy munkában a csapat :)



Csurgatással készült mézesek



Első grillázs rózsám (sőt első grillázs munkám...)




Megtanultunk kulcsos kalácsot készíteni (isteni finom)




Kukoricacső grillázsból és kukoricaszemek írókamázból! :)



A grillázs kosár Julika műve, a díszítés az enyém



Mézeseim











Kádárok munka közben



Van még sok képem egyébként! :) És még több emlék és élmény amivel gazdagodtam!

Ha szeretnétek ti is részt venni a közelgő békéscsabai eseményen, akkor jelentkezzetek mielőbb a fenti linken megadott elérhetőségek valamelyikén!

Nudleee

2 megjegyzés:

tejszínhab írta...

Még több képet kérünk :) Egyébként a mézeseknél nekem a máz a kihívás... emelem kalapom minden mézesmester előtt :)

Nudleee írta...

A mázzal én is vért izzadtam régebben! :D De már megbarátkoztunk!

sutibox.hu - a gasztroblogok gyűjtőoldala - kis banner