2014. május 20., kedd

Singer varrógép torta


Meg kell mondjam erre a tortára igazán büszke vagyok! :) Sokat dolgoztam vele. Igyekeztem minden kis apró részletet klasszul kidolgozni! Bár az a helyzet, hogy jó előre elkezdtem agyalni rajta, hiszen valljuk be, hogy elég összetett munka volt! Ráadásul próbáltam úgy csinálni mindent, hogy lehetőség szerint egyszerűen el lehessen majd készíteni és otthon ti is neki merjetek állni! Valamint azon törtem magam, hogy közérthető magyarázatot írjak mellé a Tortadíszítés Magazinban! Remélem ti is kedvet kaptok majd az elkészítéséhez! Nektek már sokkal könnyebb dolgotok lesz, mint nekem, mert a fázisfotók és a leírás nagy segítség lesz! ;) Tehát a tortát és a leírást keressétek a most megjelent Tortadíszítés Magazinban!
Jó volt nézni egyébként ahogyan a részletek és az apró kis elemek végül egy kész tortát alkottak! Még soha nem csináltam varrógép tortát korábban, de minden elemét sikerült úgy felépíteni, hogy tetszett a végeredmény! A varrógép gabonamasszából készült egyébként és ennek a receptjét is megtaláljátok a magazinban! Ez a fekete Singer gép nagyon is közel áll a szívemhez, mert szerintem a varrógépek Rolls Royce-áról van szó. Gyönyörűek és elegánsak azok a Singer varrógépek, amik alapján ezt készítettem.


Szombaton Palotáson töltöttem a napomat az I. Palotási Tortafesztiválon, ahová elvittem magammal ezt a tortát! Mondhatom, hogy nagy sikere volt! :) Rengetegen kérdezgettek a róla és én nagy örömmel meséltem az elkészítés folyamatáról! Sokan eljöttek az eseményre és nagyon élveztem, hogy új emberekkel találkozhattam és jókat beszélgethettem! Tartottam egy előadást is aznap! Masni volt a programomban és a drótos pillangó készítését mutattam be. Az eseményen forgatott a Tv2 is és majd valamikor én is adásba kerülök... Ha lesz erről információm, akkor majd megosztom! :)
 
2 kép a szombati eseményről :)

Maga a Tortafesztivál egyébként nagyon jól sikerült! Adorján Aranka szervezte az eseményt és szuper programot sikerült összeállítania! Ezúton is köszönjük szépen a szervezést neki! A zsűri tagjai voltak: Kricky, Földi Lenke, Lőrincz Tímea, Szilágyi Györgyi, Bíró Mónika! Nem irigylem őket, hiszen biztosan nehéz dolguk volt! Sok versenyző volt, gyönyörű torták és finom sütemények tömkelege! Kadi Fatiha is tartott egy bemutatót! Jövőre ismét megrendezik majd a Palotási Tortafesztivált, úgyhogy érdemes lesz ellátogatni! :)


Nudleee

4 megjegyzés:

tejszínhab írta...

Nagyon szuper, aprólékos torta! ,Nekem a nagyim jutott eszembe róla, ő biztos oda meg vissza lenne tőle :))

Millye írta...

Uhhhhh :O leesett az állam! Bámulatosan szép lett :)

Nudleee írta...

Köszönöm Tejszínhab! :) Egyszer készítsd el a nagyidnak, ha már ennyire örülne! :)

Köszi Millye! ;) Nagyon örülök, hogy tetszik!

Kismalozsa írta...

"Élőben" is klassz volt a torta, ilyen részletes leírással meg pláne! :) Köszönjük!

sutibox.hu - a gasztroblogok gyűjtőoldala - kis banner