2013. március 12., kedd

Csokitorta málna mousse-al

Már megint egy csokis kompozíciót hozok nektek! :) Belül 5 réteg csokis piskóta lapul 4 réteg málna mousse-al, amit megbolondítottam egy kis málna dzsemmel és friss málnával. Hát remélem finomra sikeredett... A tetejére szintén málna dzsem került, amit hosszában megcsíkoztam olvasztott csokival és rácsos mintát alakítottam ki rajta egy pálcika segítségével. A közepére friss málnát halmoztam, amit lelocsoltam csokival és megtűzdeltem csoki rudacskákkal. Hát... Nagyokat nyeldestem, miközben készült... :) Szívesen nekiugottam volna és elkezdtem volna falatozni belőle... De nem saját részre készült a torta, hanem a barátaimnak. Nagyon várom, hogy írjanak. Kíváncsi vagyok ízlik-e nekik. Minden tortánál bennem van ez az izgalom.

Vasárnap Oxfordban jártam és teljesen véletlenül egy lengyel boltba keveredtem... És mit találtam? :) Málna ízű pudingport. Szóval ebből készült a főzöttkrémes alap! Persze hogy Angliában nem lehet puding port kapni egyébként... Pfff. Otthonról hoztam magammal pudingokat és azokkal csinálok főzött krémeket. De málnás még otthon sincs, szóval ez most kivételes szerencse volt, hogy tudtam venni! :)

Annyi a tapasztalatom, hogy ha lekvárra akartok csokival mintát készíteni, a csokiba rakjatok olvasztás közben olajat (nem baj ha nagyon folyékony lesz), különben ahogy a csoki rákerül a hideg lekvárra, azonnal megdermed és nem lehet már vele semmit csinálni. Bevallom így lettek mini csoki pálcikáim, mert az első adag csíkozást le kellett emelnem a torta tetejéről. :) Annyira megkötött, hogy nem tudtam belehúzgálni a volalakat, amit szerettem volna. ;)

Itt Angliában mindig lehet friss bogyós gyümölcsöket venni, egész évben. Bármelyik szupermarketben. Áfonyát, epret, málnát, szedret... Sőt, szőlőt, cseresznyét, barackot, nektarint, körtét, stb. Ez nagyon jó szerintem. Csak az árukkal nem vagyok kibékülve. :P De akinek friss gyümölcs kell tél közepén - jó már mondhatnánk, hogy tavasz van, de mivel jelenleg -2 fok van kint és tegnap esett a hó, így inkább nekem ez még tél sajnos... - az fizesse meg. 15 dkg málna 700 Ft-ba kerül jelenleg. 200 gramm áfonya is ugyanennyibe kerül. Jajj de szeretem... Töröm a fejem valamilyen áfonyás desszert elkészítésén, de még nem álmodtam meg mi legyen az. :)


 


 

Na szóval most várakozó állásban vagyok és izgulok... Várom a barátaim visszajelzését! :)


Nudleee

3 megjegyzés:

tejszínhab írta...

Nudleee, ez vizuális kínzás már :P :D

Nudleee írta...

Csak egy picikét... :P

Millye írta...

Ez a torta fenomenális! Küldhetnél pár szeletkét belőle :D

sutibox.hu - a gasztroblogok gyűjtőoldala - kis banner