2012. szeptember 25., kedd

21

 
Életemben nem sütöttem még szám alakú sütőformában, de ennek is eljött az ideje. Az igazat megvallva nem volt olyan egyszerű... Főleg, hogy nem tarthattam főpróbát, hanem rögtön élesben ment a dolog... Nem tudtam pontosan megsaccolni hány tojásos piskótát keverjek ki... Úgy voltam vele, hogy üsse kavics, inkább legyen több, mint kevesebb. Hát több lett. :) A többől még mindig lehet elvenni... De ha kevesebbet csinálunk, akkor baj van... :) Szóval kicsit több lett az adag, mint kellett volna és sütés közben szépen jött kifelé a sütőformából! :) De nem baj, szépen levágtam a felesleget és nem volt gond. A következő mutatvány a formából való kivarázsolás volt. Féltem, hogy eltöröm a kettest, de nem volt baj végül. Egyébként a sütőformák bérelve voltak. A tortás boltból mindenfélét lehet bérelni darabonként 2 napra 2,5 Fontért. Azért ezt nem rossz tudni! :) Ugye nem sok felszerelésem van itt, tehát később ez az infó még jól jöhet.

Kinézetre nem sok újat fogok mutatni... Biztos emlékeztek a gerberás tortára, amit nemrég mutattam meg. Szóval... Ezt a 21-es alakú tortát az "új családom" :) egy 21. szülinapi buliba vitte. És az anyuka volt az ötletadó, hogy milyen legyen a torta. Legelőször megbeszéltük, hogy szám forma legyen. És még az volt az ötlete, hogy rakjuk körbe vodkás üvegekkel (az ünnepelt ugyanis szeret egy bizonyos fajta vodkát) és a vodkához illő piros csíkokkal rakjam körbe a torta szélét és még kerüljön rá egy "HAPPY BIRTHDAY ZARA" felirat. Szóval ez volt az eredeti terv amit kiötlöttünk az anyukával. Amíg meg nem látta a gerberás tortát. :) Ekkorra amúgy is változott kicsit a terv, mivel én azzal a kérdéssel indítottam amint megtudtam, hogy torta kell egy 21 éves lánynak, hogy mi a kedvenc színe. Ekkor ugye mondta az anyuka, hogy ő azt nem tudja, de ahogy beszélgettünk és nézelődtünk ötletek után a neten, mondta, hogy legyen a vodkás ötlet pirossal. Aztán szerintem csak elkezdett gondolkodni és megkérdezte az ünnepelt csajszit, aki azt felelte, hogy nagyon szereti a rózsaszínt. Szóval látva a gerberás tortát, és hallva, hogy rózsaszín fan a csajszi, gyors elhatározásra jutott. :) A 2-es alján legyen egy ZARA felirat (a lány neve) és az 1-esen legyen 3 gerbera. És a csíkozás a tortán körben legyen rózsaszín. Ez lett belőle.
 

 

 

A tortaalátét óriási, gondolom látjátok! :) De itthon nem volt megfelelő tálcánk amire ráfért volna a két torta egymás mellé. Ezért az anyuka vette ezt a monstrumot a tortás boltban. Természetesen nem fért be a hűtőbe, így utólag kellett a tortákat átpakolászni... Ismét rettegtem, hogy a kettest széttöröm... Vagy ha nem is töröm szét, akkor a burkolás simán szétrepedhetett volna a mozgatástól... De ügyi voltam, nem bakiztam! :)

Hűű... Az ízről még nem is írtam... El fogtok ájulni mit kért az ünnepelt! :) Vaníliás piskóta... És... VAJKRÉM!!!!!! Mert ő azt szereti.Vaj és cukor. Slussz. :) Oké, hogy finom itt a vaj. Meg szépen ki lehet habosítani és stb... De azért ez mégiscsak sok(K). :)


Mutatok egy közelit is a gerberákról. Látjátok milyen jó, hogy tartottam egy kis közvéleménykutatást a múltkor, hogy mit hiányoltok... Az egyik, amit írtatok többen, hogy közzétehetnék közelebbi képeket is a részletekről. Most hogy gondolkodtam, tényleg nem túl sok részletfotót tettem eddig közzé. :) Ezentúl majd figyelek erre is. És igyekszem majd fázisfotókat készíteni, ha lehet. Mert ezt nehéz lesz egymagam kivitelezni. :)




Ezen a hétvégén ismét tortázom! Már várom! :)

Nudleee

7 megjegyzés:

teller-cake írta...

Szuper lett a torta, de a vajkrém gondolatára - brrrrr- engem is kiver a víz... Na de ízlések és pofonok...(Legalább nem esik az ember a kóstolgatás bűnébe munka közben, gondolom... :-DDD)
Azért a vodkás-üvegeket kár, hogy stornózták, megnéztem volna. :))

Nudleee írta...

Jajj nekem is végem volt, amikor meghallottam... :) A hideg is kirázottt... Azok a rissz-rossz nagyon vajas szájpadlásra tapadós otthoni elrontott tortakrémek jutottak eszembe, amikbe néha lagzikban és egyéb helyeken bele lehet botlani! :) Kár, h nem lett semmi a vodkás dologból, de nem kapott az anyuka mini üveg vodkákat, így maradt ez a "B" verzió. Ami valljuk be "kissé" szolidabb! :)

tejszínhab írta...

Kár, hogy egy kevés vodka nincs a krémben ;) Viccet féretéve, szép munka! A szám formákat nagyon negéz burkolni, én a 3-assal szenvedtem a Thomasos tortámnál. De ez a bérlés dolog me4kkora ötlet! Bár itthon is lenne ilyen! :)

Nudleee írta...

Köszi tejszínhab! :) Ne is mondd a burkolást... Szörnyű volt. Halálra izgultam magam a kettesnél... Amúgy a bérlés tényleg bazi jó... Nem kell mindenféle formát megvenni, hanem csak bérelsz és kész. Pl biztos nem állnék neki kifaragni egy 2-est, ha lehet bérelni is hozzá formát! :)Ugyanígy állványokat is lehet kölcsönözni.

Betka írta...

Lehet, hogy szolidabb, mint az eredetileg tervezett, de egy citromos mascarpone krémmel bizony én is bevállalnám. Úgyis hamarosan aktuális lesz. :)

Pixie Pie írta...

Nagyon szépen sikerült! Azt a kettest tuti nem bírtam volna így beburkolni. Tényleg, az ottani bevonóval ezek szerint megbarátkoztál már. ;)

Nudleee írta...

Köszönöm Pixie! :) Rettegtem a 2-es burkolása közben, de összejött! :) Igen, már kezdek megbarátkozni az itteni anyagokkal. Tegnap pl. oroszkrém tortát csináltam és ez lett a legfinomabb, amit vala is készítettem... Ez az állati tejszín, amit itt lehet kapni, valami isteni finom.

sutibox.hu - a gasztroblogok gyűjtőoldala - kis banner