2012. augusztus 3., péntek

Alan Dunn cukorvirág kurzus - 1. rész

Azt se tudom hol kezdjem... :) Annyira sok minden történt a 2 napos tanfolyam alatt, hogy nem lesz egyszerű összefoglalni. Ezért eldöntöttem, h több részre osztom a beszámolómat.

Kezdjük a végével! :) Itt egy közös kép Alan Dunn-al és az elkészült csokorral.
 



Talán mondanom se kell, hogy mennyire izgatott voltam a nagy találkozás miatt. Alan személyében egy nagyon kedves és segítőkész embert ismertem meg. Igazán szerencsésnek érzem magam, hogy találkozhattam vele. Ugye mivel Angliában vagyok, szinte az összes tortás cuccom otthon van Magyarországon. Viszont az oktatás előtti utolsó nap jelentkeztem és e-mailben kaptam egy listát a szükséges eszközökről és felszerelésekről... Kikerekedett szemmel néztem, hogy mennyi mindenre lesz szükségünk...

Ezt nézzétek:

Flowerpaste or Modena Porcelain
Notebook and pen,
Non stick board
Cel pad (or similar),
Cel sticks
Dogbone tool (metal ball tool if using porcelain)
Dresden tool
Rolling pin, small (6”)
Dusting brushes - square ended
Paint brushes
Edible glue or egg white, (Hi-tack glue if using Porcelain)
Wires – 18g, 20g, 24g, 26g 28g white
Trex or Flora white vegetable cooking fat (Cold cream if using Porcelain)
Wire cutters,
Long nose pliers,
Tweezers,
Holly Products veining tool,
Block of Styrofoam (or Oasis wrapped in cling film,)
Kitchen paper,
Floral tape – Nile green
Spray Glaze
Paper covered wire – colour of your choice


Extra cutters and veiners needed for this course:
Great Impression   VL Rose petal veiner
Aldaval Very large Clematis leaf veiner
Tinkertech Two cutter   Alstromeria 910-912
Tinkertech Two cutter   Ruscus
Tinkertech Two cutter   Rose Petals 549-551

Na ennyi... :) Nekem ebből volt toll, jegyzetfüzet, tapadásmentes felület, pár ecset, és marcipánmintázók. :) Ennyi. Szóval írtam üzenetet Alan-nek, hogy ha tudnak nekem kölcsönözni dolgokat, akkor megyek... Viszont ha nem, akkor sajnos nem tudok részt venni a tanfolyamon... Nyilván nem akartam ennyi mindent megvásárolni... Kb 150 Font lett volna, ha mindent megveszek.... Szerencsére kaptam mindenféle eszközt kölcsön! :) Nagyon rendes volt Alan, MINDEN eszközét használhattam! Festékeket, kiszúrókat, szilikon mintázókat, virágszalagot, drótokat, mindent! :) Iszonyú kedves volt tényleg!

Szóval első nap Mariposa Lily-t (azaz pillangó liliomot) és bogyókat készítettünk.

Megmutatom a példányokat, amiket Alan készített.



Liliom



Bogyók
(Itt még festetlenül)




A szisztémánk az volt, hogy körbeültük Alan-t és szépen elmagyarázta és elmutogatta mit kell csinálnunk! Én kerültem közvetlenül a jobb oldalára. :) Fogtam a kis jegyzetfüzetemet, a tollat, a fényképezőgépet és azt se tudtam épp megyiket használjam. :) Szóval szinte ittam Alan szavait és kigúvadó szemmel figyeltem a mozdulatait. Közben igyekeztem fotózni és jegyzetelni. Mindig megmutatott pár mozdulatot és trükköt, aztán szépen elballagtunk a helyünkre és megpróbáltuk megcsinálni, amit láttunk. Ki több, ki kevesebb sikerrel. :) 12-en voltunk a tanfolyamon (többségben idős angol nénik) és képzeljétek, teljesen véletlenül volt még egy magyar csajszi a kurzuson!!! Annyira örültünk egymásnak! :) Egymás mellett ültünk és segítettünk egymásnak mindenben! Mi voltunk a nagy kunyerálósok... :) Az angol mamik ugyanis olyan felszereléssel jöttek, hogy irigylésre méltó! :) Nekünk ugye szinte semmink nem volt. Némelyik hölgy irtó gyors volt! Látszott, h gyakorlottak a drótos virág készítésben! Néha csak azt vettük észre, hogy le vagyunk irtóra maradva tőlük. :)

Sok tuti tippet megtudtunk Alan-től. Pl. konyhai papírszalvétából hajtogat gyűrűket és azon szárítja a szirmokat. :)



Egyébként nagyon jó hangulatban telt a két nap. Nagyon sokat nevetgéltünk, és Alan is elmesélt egy csomó mókás sztorit közben. Sokat mesélt az utazásairól. Bejárta a világot. Mindenfelé tartott már bemutatókat. Mindeközben persze készséggel segített mindenkinek, aki rászorult. Hát nem is tudom hányszor hívtuk oda magunkhoz! :) Iszonyú türelmes és iszonyú profi. Ez minden mozdulatából látszott. Egyébként egy nagyon egyszerű emberkéről van szó. Semmi flanc, semmi felsőbbrendűség. 

Alan asztala a felszerelésének egy kis töredékével. :) Látjátok milyen gyors a keze?! :) Le se lehetett fényképezni normálisan! :)))


Szóval itt a szombati nap végeredménye a számomra. 3 liliomot sikerült elkészítenem! :) Volt aki csak egyet csinált. A bogyókról nem készítettem képet aznap! :)


Liliomjaim





Egyébként rengeteg képem van a fázisokról, sőt még videóztam is egy csomót... Majd valahova fel kellene töltögetnem őket valamikor...

Folytatom majd a beszámolót a második napi élményeimmel! :)

Nudleee

5 megjegyzés:

Dina írta...

Hát, most sárgulok, de amúgy alaposan! Nagyon szépek lettek a liliomok, amiket készítettél, várom a kövi beszámolót! :)

tejszínhab írta...

Nagyon örülök, hogy ilyen szuper élményben volt részed, a virágaid nagyon szépek lettek! Alan meg egy zseni :) Várom a folytatást :))

Betka írta...

Húúúha! Nem semmi lista! Rendes pasi ez az Alan :o))! És mégiscsak jól megy Neked az angol! :)
A liliomok gyönyörűek, hamarosan oktathatod is a készítésüket. :)

Nudleee írta...

Köszönöm szépen lányok! :) Ma megírom a következő részt, mert lesz időm este felé!

teller-cake írta...

Ez aztán élmény a köbön! Kicsit azért én is irigy vagyok... :)

sutibox.hu - a gasztroblogok gyűjtőoldala - kis banner