2012. május 22., kedd

Hamburger torta

Pontosabban sajtburger torta. :) Mert egy szelet szép sárga sajtocska is van benne! Lassan már 2 hete, hogy elkészítettem ezt a tortát. De nem akarom a blogot elárasztani bejegyzésekkel, ezért szépen sorjában mutatom meg mik kerültek ki a kis kezem alól. :)

Ez volt az első hamburger torta, amit készítettem. Ahhoz képest nagyon ügyesen ment az elkészítése és nem okozott nagy gondot. Nagyon élveztem csinálni. Mindent airbrush-al fújtam meg. Kincs ez a kütyü, komolyan mondom. Már ha csak azt nézzük, hogy hány féle színt kellett volna begyúrogatni és mennyi színezett burkolóanyag megmaradt volna... Sőt! Biztos 1 órával többet szöttyögtem volna az elkészítéssel, begyúrogatással. Ráadásul így sokkal kevesebb ételfesték jut egy tortába, mert csak a felület van megszínezve. Szóval egészségesebb is én úgy gondolom. Persze ha egy kalória bomba csoki torta lehet egészséges. :) Bár én imádom az édességet, úgyhogy nem is érdekel. :) Amiben nincs mazsola, az jöhet! :)

Hambi torta


A kísérletezés közben pedig rájöttem egy csúcs szuper dologra! :) Ha valaha pirítóst kell csinálnom tortából, már tudom hogy tegyem! :))))) Képzeljétek... Sima piskótát sütöttem és valahogy a középső lapot barnává akartam tenni, hogy az legyen a húspogácsa. Na most az első ötlet az volt, hogy én majd lefújom barnára airbrush-al és hogy az milyen jó lesz... :) Hát így lett a pirítós kinézet. Mobillal megörökítettem egy nagy röhögőgörcs közepette! Olyan volt, mintha szétégett volna a sütőben! :)))  Na mindegy, végülis csak barna lett az a piskóta. Kakaóport feloldottam tejben és azzal színeztem be a piskótaszelet szélét körben.

Égett pirítós kinézetű tortalap
(legalábbis a széle)  :)))


Elég mókásan néz ki, ugye? :)

Nudleee

9 megjegyzés:

Betka írta...

Hát, ez csúcs! :o)
Ránézésre eredeti sajtburgernek tűnik. A csokitortákat nem szeretem, de ennek még én is tudnék örülni!

Nudleee írta...

Köszi Betka! Ejnye... Miért nem szereted a csokitortát? Biztos nem ettél még jót! :-)

Erzsébet " Lizi írta...

El dobom az agyam ez annyira jó lett!
Nem szeretem a hamburgert de ezt nagyon szívesen elfogadnám.nagyon szeretnék én is egy airbrust csodákat művel a tortákkal szinte életre kelti.

M@rti írta...

Nagyon élethű lett! Köszi az új felfedezést, ilyenekből születnek a nagy ötletek! :-)

Nudleee írta...

Erzsébet " Lizi! :) Nagyon aranyos vagy, köszi! De ezt már nem tudom megérteni... Az egyik a csokitortát nem szereti... A másik a hamburgert... Miből vagytok ti? :))) (Hozzáteszem, hogy én meg általában a fagyit nem vagyok hajlandó megenni... :D )

M@rti! Köszönöm! Látod, totál véletlenül találtam fel a torta pirítóst! :)

Betka írta...

Na jó, akkor általában nem szeretem a csokitortát! :o)
Édességben válogatós vagyok, viszont szeretem a jó fajta csokikat, a mazsolát és a különleges fagyikat is! ;D

Nudleee írta...

Jó, nyertél! :)

tejszínhab írta...

Hehe, csokis hambit még nem ettem :)

Nudleee írta...

Tejszínhab! Azért a te sushi, meg popcorn tortád se volt semmi! :-) Nem tudom milyen töltelék volt bennük,de nem sokan ettek olyat se... :-)

sutibox.hu - a gasztroblogok gyűjtőoldala - kis banner