2012. március 4., vasárnap

Ezüst érmes lett a versenytortám! :))))

Kedves Mindenki! :) Hihetetlen és váratlan eredménye lett számomra a tegnap lezárult online tortaversenynek! Ezüst érmes lett a tortám! Annyira örülök, hogy szavakkal nem is tudom kifejezni! :)


Meg is mutatom gyorsan a versenytortámat, ami egy kutyás torta volt! :) 





Írtam már ez elmúlt néhány bejegyzésben erről a tortáról. Legalábbis arról, hogy ez az egyetlen normálisabb kinézetű torta, amit az elmúlt 5 hónapban alkottam... Ugyebár 5 hónapja nem tortázom az angol tanfolyam miatt... De ez a torta kivétel volt, ugyanis anyukám születésnapjára készítettem még januárban. :) Nagyon sokat dolgoztam vele és kicsit nehéz is volt a suli miatt a kivitelezés, mert csak délutánonként volt rá időm suli után, szótanulás, házi írás és angol nyelvtan tanulás közben... Úgy időzítettem, hogy 5.-én anyukámnak át tudjam adni, de annyit foglalatoskodtam vele, hogy este 10 óra lett, mire készen lettem vele. :) Szegény családom már alig bírta kivárni! Ráadásul még akkor este fotóztam... Ez viszont hiba volt, mert aki próbálkozott már ilyesmivel, az tudja, hogy szinte képtelenség normális képet készíteni este... De muszáj volt akkor megejteni a fotózást, mert aznap volt anya szülinapja és mindenképp át akartam neki adni! Szóval este 10 után lefotóztuk és aztán jókat ettünk belőle! :) Túrós kandírozott narancsos krémet csináltam bele. Nyami! :)

Képzeljétek, a kutyát nem volt szívünk megenni... Ott figyelt szegény a hűtőben legalább egy hétig, aztán végül ki kellett dobnunk sajnos. :( Szóval inkább megettük volna... De tényleg nem bírtuk. :)

Jajj hát el ne felejtsem! :) A kiskutyánkat próbáltam meg tortába önteni. :) Ettől egyedibb tortát nem is készíthettem volna... :) Ezt csak azért írtam le, mert szerepelt a vesrsenykiírásban, hogy a torta egyedi, és exkluzív legyen. Szóval ő adott ihletet és mivel nagyon szeretjük őt, ezért döntöttem úgy, hogy Manókánkat próbálom megmintázni. Azt hiszem anyukámnak nem is csinálhattam volna ennél kedvesebb és szívhezszólóbb tortát! :)


Íme az ötletadó: Manóka :)




Mivel időben készen lettem a tortával (már a verseny kezdetén beneveztem vele, január elején), majdnem 2 egész hónapot kellett várnom az eredményre... Ez igazán iszonyú hosszú idő volt, mert a hetek iszonyatosan lassan teltek. És ráadásul meg sem lehetett mutatni...


De most már végre megmutathatom Nektek is! :)

Mutatok pár fázisfotót, hogy hogyan készült.



Fej nélküli Manóka...




Szegény ebben az állapotban elég ijesztően nézett ki. :) De tortára helyezés után már formát ölött és nagyon kis csini lett! :) Nem volt ám egyszerű ráemelni a tortára úgy, hogy ne sérüljön se a teste, se a párna, amit aláraktam... Anya segítkezett.


A párna a tortán Manó nélkül:



A párna is és Manó is keksz masszából készült, amit bevontam hófehér burkolóanyaggal és színre fújtam airbrush-al. A párna is elég jól sikerült szerintem, apukám is megdícsérte, hogy olyan, mintha bőrből lenne és hogy milyen jó esése lett. Na ugye erre kellett rárakni a kutyát úgy, hogy ne maszatoljak, ne szaggassak, ne nyomjak be semmit....

Végül csináltam égett cukorból egy rudat. Konyharuhával pödörtem a karamellt össze és azt szúrtam a testébe. Ezen állt meg a feje.




A kész torta Manókával és velem :)



A versenymunkákat és eredményeket ITT tudjátok megnézni

152 versenytorta készült. Ez bizony rengeteg! Osztott helyezéssel 5 arany, 12 ezüst és 26 bronz érmes, 54 diplomával és 51 oklevéllel jutalmazott munka volt a végső eredmény szerint. Megpróbálom ezt elmagyarázni, mert sokan nem értik hogyan lehetséges ez. Szóval általában a gasztronmiai versenyeken pontszámok alapján kerülnek zsűrizésre a művek. Meg van, hogy milyen pontszám milyen helyezést ér. Tehát a legtöbb pontot kapott áll az arany érmesek kategóriájának első helyén. Ő az abszolút első helyezett. Utána sorban következnek a kevesebb pontot kapott versenyzők. Az enyém a 6. lett a sorban, tehát a legelső az ezüst érmesek között, ami külön öröm számomra! :)

Még a tegnap estéről annyit írnék,hogy ugye akkor volt az eredményhirdetés. Már nagyon vártam, kíváncsi voltam hogyan szerepelek na és arra is, hogy a többiek miket csináltak, mert nagy titkolózás van ilyenkor és a végén olyan jó megtudni ki melyik tortát alkotta. Addig is marad a találgatás.

Szóval eredményhirdetéskor ellátogattam a Webcuki oldalra és nem találtam azt se hirtelen, hogy hol kell keresni a listát. Aztán amikor megláttam, nem hittem a szememnek... :) Elkezdett remegni kezem-lábam, elkedztem visítozni örömömben és amikor a családnak mondtam, hogy ezüst érmes lettem, már zokogtam az örömtől... Hihetetlen érzés volt! Azt kívánom mindenki éljen át egy ilyesmi élményt legalább egyszer az életben! :) Ráadásul még egy nyereménytárggyal is megjutalmaztak! Egy Zila tortaforma a nyereményem! :) Olyan régóta áhítoztam már egy ilyenre! Rengeteg ötletem van, hogy miket lehet benne készíteni, úgyhogy gyakori vendége lesz a Zila formában készült desszert a blogomnak, abban biztos vagyok! :)



Végezetül szeretném megköszönni Németh Zoltánnak és Földi Lenkének a szervezést és azt, hogy lehetőségünk volt részt venni a versenyen! Továbbá az összes zsűritagnak és támogatónak is nagy köszönet mindenért! :) Igazán nívós versenyen vehettünk részt!

DÍJKIOSZTÓ: MOSONMAGYARÓVÁRON A HALLER GASZTO KUPÁN! AKINEK VAN KEDVE ÉS IDEJE, LÁTOGASSON EL A RENDEZVÉNYRE!
További infó ITT!!!

Én ott leszek! :)


Szeretnék gratulálni a többi versenyzőnek is, mert hihetetlenül szép dologat alkottak! :)

Nudleee

11 megjegyzés:

Erzsébet " Lizi írta...

Gratulálok az ezüst érmes tortádhoz!
Nagyon klassz lett!

Galagonya írta...

Gratulálok Nudleee!
Ha jól gondolom, jövőre az arany van "megcélozva", ugye ( tavaly bronz, idén ezüst...)?;-)

Nudleee írta...

Köszönöm Lizi! :) Kedves vagy! :)

Galagonya! Köszi! :)2x volt már bronzérmem, most is nagyon örültem volna annak is! :) Szóval nem "célozgatok"! Lesz, ami lesz. :)

M@rti írta...

Gratulálok itt is! Nagyon élethű lett, főleg azon a képen, ahol le van fejezve :-)
Megértem, ha nem tudtátok megenni...

tejszínhab írta...

Gratulálok Nudleee! Nagyon cuki a kutyuska. Szó mi szó, én is jpobbra számítottam, mint hogy köszönik a részvételt :( Úgyhogy szerintem jövőre majd csak csodállak titeket az indulás helyett :)

Nudleee írta...

Márti és Tejszínhab! Nagyon szépen köszönöm nektek! :) Aranyosak vagytok!
Tejszínhab! Mondtam már, hogy ne szegje kedved az eredmény! Tudja mindenki, hogy nagyon ügyes vagy! Bizonyítja a sushi tortád is, hiszen versenyt nyertél vele! Szóval fel a fejjel!!!

tejszínhab írta...

Köszi Nudleee a biztatást! Nyelvviszgával hogy állsz, amúgy? Nekem meglett, szóval hamarosan érkezik a jutalomtorta is, csak még ki kell találnom a témát :)

Nudleee írta...

Naháááát! De ügyes vagy! Szívből gratulálok! :)
Nekem április 14.-én lesz az írásbeli és 19.-én a szóbeli... Szóval még nem vagyok túl rajta sajnos...
Majd muti meg a jutalomtortádat! :)

ancsika írta...

Gratulálok! Tudtam én, hogy nagyon jól fogsz szerepelni! Ügyes vagy!

Nudleee írta...

Nagyon kedves vagy ancsika, köszönöm szépen! :)

Molnár Judit írta...

Szia!
Gratulälok, tenyleg nagyon ügyes vagy, es ez a torta fantasztikus!!! Sok sikert a toväbbiakban. Örömmel olvasom a blogod, szuper dolgokat csinälsz :)
En is aupair vagyok egy csalädnäl, csak en Ausztriäban! Üdv innen :)

sutibox.hu - a gasztroblogok gyűjtőoldala - kis banner