2011. december 21., szerda

3 munkám "A tortadíszítés alapjai" c. könyvben! :)))

Komolyan mondom, ettől nagyobb és értékesebb ajándékot nem is kaphattam volna karácsonyra! :) Egyébként írtam már nektek egyszer, hogy van egy óriási dolog, ami miatt nagyon boldog vagyok, de most végre be is számolhatok róla! :)

Na de kezdjük az elején... Elmondom hogy is történt ez az egész. Minden azzal indult, hogy láttam egy kiírást a www.tortadiszites.hu oldalon. Ez pedig arról szólt, hogy akinek van kedve, készítsen egy tortát, fotózza le és küldje el e-mailben a képeket és némi leírást a tortáról. A szerencsés kiválasztottak pedig szerepelhetnek egy hamarosan megjelenő könyvben. (Ez még nyáron történt.)

Na már most én voltam annyira bamba (na jó és elfoglalt is), hogy valahogy elsiklottam a dolog felett. Pedig amikor elolvastam a kiírást, nagyon lázba hozott a dolog. De amint visszazökkentem a hétköznapokba, valahogy elfeledkeztem róla.

Eltelt kb egy hónap és örömmel olvastam a facebook-on, hogy egy kedves ismerősöm Kádár Veronika sikeresen vette az akadályokat és a munkája bekerülhet a könyvbe! :) Nagyon boldog voltam, örültem Verus sikerének! De abban a pillanatban át is futott az agyamon, hogy mekkora buta voltam, hogy nem jelentkeztem... Micsoda lehetőséget hagytam ki... Aztán azon gondolkodtam, hogy most már úgyis mindegy, majd ha lesz még ilyen alkalom, akkor tuti élek vele, vagy legalábbis megpróbálkozom mindenképp. Na itt le is zártam magamban a dolgot....

Hanem aztán eltelt két nap... :) És a könyv szerkesztője, Lőrincz Tímea felkeresett... Elmondta, hogy nagyon tetszenek neki a munkáim és szeretné, ha hozzájárulnék, hogy szerepeljen pár tortám a könyvében! :)))) Én annyira megdöbbentem... Szinte el sem hittem... De komolyan... Aztán mire kezdtem felfogni mi történt, kb a fellegekben jártam... :) Annyira boldog voltam!

Szóval közösen választottunk 3 tortát. Írtam neki mindegyik tortáról pár szót. És aztán izgalommal vártam az eredményt! Timi megígérte, hogy szeptember-október környékén fogok kapni egy példányt a könyvből. Viszont teltek a hetek és nem kaptam meg. Pedig minden héten gondoltam rá. És nagyon kíváncsi voltam arra, hogy milyen lesz a könyv, na és az is nagyon izgatott, hogy a tortáimat viszontláthatom majd benne... Elárulom, hogy 2 könyvesboltban is jártam... A könyvet szerettem volna megnézni, hátha belekukkanthatok, de nem volt készleten... Szóval maradt a várakozás...

Szóval ma végre megkaptam a saját példányomat a könyvből!!!! :) Annyira megörültem, amikor hozta a postás! Egyből tudtam mi az, amikor már messziről megláttam! Gyorsan nekiugrottam a csomagolásnak, olyan hirtelen letéptem róla, hogy még magam is meglepődtem és végre ott tarthattam a kezemben a könyvecskét! Annyira felemelő érzés volt! :)))

A könyvet ajánlom mindenki figyelmébe, aki szeret tortákat, muffinokat, kekszeket készíteni-díszíteni, mert számtalan hasznos ötlet található benne, ráadásul csodás képekkel illusztrálva! Még nem olvastam végig, de ahogy belenéztem, rögtön láttam, hogy minden ami benne van, valóban hasznos. Olyan dolgok, vannak leírva, amikre én hosszú hónapok alatt jöttem rá és hosszas kérdezgetés és utánajárás után tudtam csak megcsinálni... Pl csokigyurma készítése, házi fondantok (több féle is), marcipánfigurák készítése, különböző alapreceptek, színskálák (színek keverése), virágkészítés, formatorták, és még sorolhatnám! Szóval tényleg nagyon jó kis könyv! Tuti egy csomó ötletet kipróbálok belőle! A mostani karácsonyi torta díszítéséhez is adott ötleteket, majd megmutatom mi sül ki belőle! :) Na itt van az a bizonyos könyvecske! :)


LŐRINCZ TÍMEA: A TORTADÍSZÍTÉS ALAPJAI

Forrás: www.libri.hu


Na de most már essen szó a tortáimról is, amik benne vannak a könyvben. Timi biztos volt abban, hogy a 3. Online Cukrászversenyre készített bronzérmes tortámat mindenképp szerepeltetni akarja a könyvben. Erről a tortáról már írtam egy bejegyzést ITT!




Aztán a következő a harcsás-tortám. Erről is írtam ITT, a halas bejegyzésben. :)



Végül a Yorkie tortám :) Erről a bejegyzés ITT olvasható.



Annyira, de annyira boldog vagyok!!! Majdnem 5 egész oldalon kaptak helyet a tortáim! :) Tényleg felemelő érzés!

Szóval ez az én nagy boldogságom most így karácsony előtt. Mostanában amúgy is elég sok nehézségen megyek keresztül, szóval most nagyon jól jött ez a pozitívum végre!

Egyébként elég sokat kesergek  amiatt is, hogy nincs időm tortákat csinálni. Meg egy kicsit félek attól, hogy a tudást, amit megszereztem, elfelejtem így, hogy nem alkotok... Ebben Lenke barátnőm nyugtatott meg, hogy olyan mint a bicilizés és nem lehet elfelejteni. :) Nagyon remélem, hogy igaza van és sok szép torta fog még kikerülni a kezeim közül! Mondjuk ez a könyv is elég nagy löketet adott és ösztönöz arra, hogy ne hagyjam abba a tortázást... :)

Addig is nyomatom az angolt... Most ez a feladat. :)

See you soon! :)

Nudleee

8 megjegyzés:

Kreatív konyha írta...

Szívből gratulálok! Ez tényleg nagyon szép karácsonyi ajándék! Maradandót alkottál!

Betka írta...

Szívből gratulálok!!! :)
Csodás tortákat készítesz, valóban könyvben a helyük! :)

Tortabirodalom-Orsi írta...

Gratulálok, az ezüst tortád csodaszép! Ha tegnap kaptad meg a könyvet reménykedem, hogy ma nekem is megérkezik :)

tejszínhab írta...

Gratulálok Nudleee, mindegyik tortád lenyűgöző, büszke lehetsz rájuk :) Drukkolok az angolhoz is ;) Nekem februárban esedékes, előre be vok sz...va tőle, de ha sikerül, megjutalmazom magam vmi fincsi tortával :))

Névtelen írta...

Boldog Karácsonyt!

- http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&list=PL57742F253550C3E4&v=AXGL30CpaT8

babi1015 írta...

Nagyon Gratulálok!!!!!!!!Itt is látszik hogy a munkádnak megérett a gyümölcse! :)

marisz57 írta...

Örülök a sikerednek és gratulálok hozzá!Tehetséges, ügyes és kreatív vagy!

Nudleee írta...

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! Nagyon jól esett amiket írtatok! :-)

sutibox.hu - a gasztroblogok gyűjtőoldala - kis banner