2011. április 30., szombat

Őzikés torta

Ismét egy torta, amitől nagyon féltem (őzbakot még nem csináltam, meg amúgy is az állatkákat nehéz szépre csinálni)... Én ilyen parázós vagyok, úgy látszik... :)

Az őzike elkészítéséhez sok segítséget kaptam Mogyitól, egy nagyon kedves fórumozós társamtól. Az ő leírása alapján készítettem el a figurát a torta tetejére.

Megpróbáltam menet közben fényképeket készíteni, hogy hogyan alakult az őzike. Viszont néha annyira belemerültem a munkába, hogy elfelejtettem fotózni... :) De azért a lényeg fog látszódni a képeken (szerintem).

Ilyen lett a kész torta



Először keksz masszából megformáztam a testét és a fejét.


Aztán beburkoltam őket.


Szívószálat dugtam a nyakába (hú de morbidul hangzik... :) ) aztán arra rögzítettem a fejét.


Végül megfestettem airbrush-al és ecsettel. Festés közben nem igazán tudtam képet készíteni. De azt képen úgysem lehet elmagyarázni, hogy hogyan kell. Az érzéseimre hagyatkoztam és ez lett belőle. :)

Nudleee 

10 megjegyzés:

Dia és a konyha írta...

Jól sikerült! :)

Galagonya írta...

Hú, nagyon jó lett! Ügyes vagy!

Nudleee írta...

Dia! Galagonya! :) Köszönöm!

Cecilia írta...

Kár volt parázni,mert szuper jó lett a torta! Gratula!

Nudleee írta...

Köszi Cecília! Mindig félek, ha bonyolultabbat kell csinálnom. :) Jövő hét végére lesz egy alufelni tortám... De már most aggódom miatta...

Gabi, a tortatanonc írta...

Képzeld, egy évig szoros kapcsolatot ápoltam egy őzgidával (végül már őzbak volt inkább). Édes és nekem nagyon tetszik a figurád. Múlt héten költöztettük számára megfelelőbb helyre, lassan újra meg is fogom látogatni :)

Rozsika írta...

Nagyon jó lett,ügyes vagy.

Nudleee írta...

Gabi! :) Képzeld! Kiskoromban én is szerettem volna egy saját őzikét... :) Persze nekem nem lett. Úgyhogy irigyellek! :)

Rózsika! Aranyos vagy, köszönöm! :)

Angi Angéla írta...

Gyönyörű lett! Nagyon ügyes vagy!

Nudleee írta...

Köszi Angi! :)

sutibox.hu - a gasztroblogok gyűjtőoldala - kis banner