2011. április 24., vasárnap

Kellemes húsvéti ünnepeket! :)

Húsvét alkalmából megpróbálkoztam a bonbon készítéssel. El is terveztem magamban, hogy milyen jó lesz majd a vendégeket ezzel a csodás kis saját készítésű csemegével meglepni. :)
Már fél éve meg van a szilikon formám hozzá és azóta halasztgattam a dolgot, mivel nagyon tartottam tőle... Elárulhatom, hogy nem hiába... :) Jól megszenvedtem vele. Kb 2 óra hosszát rászántam a 15 db kis bonbonra. Töredelmesen be kell valljam, végül a formából hármat sikerült épen kiszednem. A többi sajnos darabokban jött ki... De megettük így is és nagyon finom lett! :)

Ilyen bonbon formám van:

A mostani eszemmel egyszerűbb alakzatú formát választottam volna, amiből talán könnyebben kijön a kész édesség. Valószínűleg be fogok szerezni egy másikat is...

Mondjuk valami ilyesmit:



Megpróbálom leírni nektek a tapasztalatomat. Rögtön azzal kezdeném, hogy rengeteg ötletet kaptam GESZTENYÉTŐL.
Azt hiszem ha nem lenne a blogja, ahonnan tippeket és ötleteket kaptam, bele sem kezdtem volna...

Először is kb 7 dkg 50%-os étcsokit egy fém tálba tördeltem, majd vízfürdő felett megolvasztottam. Ezután lehúztam a tűzről és a tábla csoki maradék részét (3 dkg) is beleraktam és megvártam míg felolvad. Egy ecset segítségével kikentem a szilikon formát belülről alaposan mindenhol az olvasztott csokoládéval. Aztán hűtőbe raktam. Amikor megdermedt, újra átkentem az egészet. Újra beraktam a hűtőbe. Itt kellett volna ismét nekiugrani és bekenni az egészet még egyszer csokival. Valószínűleg vékonyra sikerült egy kicsit a csoki réteg és ezért törtek szét, amikor ki szerettem volna venni őket a formából.

Tölteléknek marcipános-kandírozott narancsos-fehér csokoládés krémet készítettem. :) Isteni lett!

A recept:

fél dl tejszín
5 dkg marcipán
5 dkg margarin
kb 3 kocka fehér csokoládé (csak az íze kedvéért)
ízlés szerint kandírozott narancs

A tejszínt felmelegítettem, belaraktam a hozzávalókat és addig melegítettem, amíg szépen fel nem olvadt minden.

Miután megdermedt a csokoládé a formában, majdnem teljesen megtöltöttem a mélyedéseket a marcipános krémmel. Ismét hűtőbe raktam. Aztán a tetejét lezártam olvaszott csokoládéval. Kb 2 óra múlva megpróbáltam kiszedni a bonbonokat... Na ekkor kezdődtek a gondok... :) Legközelebb már fogom tudni, hogy 3x kenjem át a formát, mert különben csak darabokban fogom tudni kiszedni. :)

Íme a kész bonbonok:
(Mármint az a 3, amit épségben ki tutam szedni... :D )



Ezzel szeretnék mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánni! :)


Nudleee

2 megjegyzés:

Cecilia írta...

Szuper jól néznek ki ezek a bonbonok! Szivesen megkóstolnám őket! Nagyon tetszenek a munkáid, ezért attól eltekintve, hogy már megkaptad masoktól a díjat, fogadd szeretettel tőllem is. Kérlek nézz be hozzám.

Nudleee írta...

Nagyon kedves vagy Cecília! Igazán köszönöm! Mindenképp benézek hozzád! :) Szép napot neked!

sutibox.hu - a gasztroblogok gyűjtőoldala - kis banner