2014. július 22., kedd

Alapanyag készítő kurzus


Említettem már nektek, hogy készülök új dolgokkal. Ezek közül az első dolog, amiről hírt szeretnék adni, hogy lehetőségetek van megtanulni hogyan kell házilag, helyes technikával tortaburkoló masszát (fondantot), cukorvirág masszát és cukorcsipke masszát készíteni.Nagyon sokan írnak nekem és kérdeznek arról, hogy hogyan készül egy-egy tortadekorációs alapanyag és sok helyen látok kérdéseket is megosztva. Ezekre a kérdésekre szeretnék válaszokat adni ezen a kurzuson és bemutatni azt, hogy a gyakorlatban hogyan is állítjuk elő szakszerűen ezeket az anyagokat. A tortadekoráláshoz szükséges alapanyagok készítését tanuljuk meg, mint a HÁZILAG ELKÉSZÍTHETŐ TORTABURKOLÓ MASSZA, CUKORVIRÁG MASSZA és CUKORCSIPKE MASSZA. Ezek használatával gyönyörű tortákat alkothatunk! A hangsúly azon van, hogy mindegyiket házilag is előállíthatjuk! Habár ezeknek a receptje közismert, mégis sokaknak nehézséget okoz az elkészítésük. Amíg nem látjuk, nem tapasztaljuk, hogy hogyan is kell egy masszát szakszerűen elkészíteni és nem érezzük a saját kezünkkel azt, hogy mikor megfelelő az állaga, addig valóban nehézséget okozhat az előállításuk.

Mint ahogyan biztos sokan tudjátok, a házi cukorcsipke massza receptjét én honosítottam meg Magyarországon és én kísérleteztem ki a helyes elkészítési módot. 

A tanfolyam során bekeverjük az alapanyagokat és megtanuljuk hogyan kell színezni, tárolni, és használni a kész masszákat. 

 

Amit megtanulhatsz:

Tortaburkoló massza elkészítése, amely nem törik, nem reped, nem mállik szét, jól nyújtható, valamint szépen beburkolható vele a torta.
Cukorcsipke massza: hogyan készítsük, hogyan kenjük bele a formába, hogyan szárítsuk, színezzük, valamint hogyan tehetjük tortára. Beszélünk arról, hogy mik a tipikus hibák a készítés során és ezeket hogyan lehet elkerülni. Mindenki készít cukorcsipkét majd és megtanuljátok belekenni, majd kivenni a formákból.
Cukorvirág massza: elengedhetetlen kelléke a drótos és másféle technikával készült cukorvirágoknak, valamint egyéb tortadíszeknek.  A legegyszerűbb elkészítési mód szerint állítjuk össze a masszát és megtanuljuk hogyan tegyük ezt tisztán és precízen.

Az összes eszközt és alapanyagot biztosítom! Teljesen kezdők jelentkezését is várom sok szeretettel!

A kurzus ára 12.000 Ft, időtartama kb 4 óra.
 

Jelentkezni e-mailben tudtok! cukorviragkurzus@gmail.com 

A kurzusok helyszíne: Budapest, Szécsény (A későbbiekben valószínűleg több városba is ellátogatok majd. :)


Aki szeretne csatlakozni, kérem, hogy jelezzen e-mailben névvel, telefonszámmal.


 
CUKORVIRAGKURZUS@GMAIL.COM

A cukorvirág készítő kurzusokról infó itt:

CUKORVIRÁG TANFOLYAM


Szép napokat nektek! :) 

Nudleee

3 megjegyzés:

M@rti írta...

Szerintem engem nyugodtan hagyj ki a felsorolásból, nem nagy érdem rábukkanni egy meglévő dologra.
Azért köszi!
:-D

Adrienn Kardos írta...

szia érdeklődnék hogy Győr, vagy Sopron esetleg Szombathely mikor jöhet szóba? köszönöm és várom Válaszod Adri

Nudleee írta...

Mártika, ne hülyéskedj már! :) Te találtad, slussz! :) Köszi érte!

Adrienn! Nem tudom még mikor merre leszek. De kérlek figyeld a blog fb oldalát az információkért! Ott mindig fent lesznek az időpontok és a helyszínek! Köszönöm! :)

sutibox.hu - a gasztroblogok gyűjtőoldala - kis banner