2014. március 17., hétfő

KTM cross motor torta

Hm. Na ezzel aztán megküzdöttem. :) Igazából a "legózással" nem volt bajom. Már úgy értem, hogy az egész mocit apró darabokból pakoltam ki. Kezdve a kerekeknél és haladtam szépen felfelé. Nem kis meló volt. :) De azért élveztem. Viszont a végén jött a fekete leves... A festés. Nem is lett rossz elsőre, épp kezdtem büszke lenni magamra és kezdtem örülni, hogy már csak egy 5 perces tennivaló van és utána végzek is a tortával... Amikor ráborítottam egy kupaknyi alkoholt a tortára... Pont oda is jutott rendesen, ahol a KTM logo volt festve... HRRR. Nem is mondom mennyire feldühített. Ja, az alkohol nem azért volt ott, hogy közben iszogassak és azzal vezessem le a feszkót, hanem azért, mert az ételfestéket azzal oldottam! :) Szóval szerencsésen ráborítottam a tortára és egy darabig csak bámultam kimeredt szemekkel. Aztán 1-2 nem túl szalonképes mondat jött ki belőlem, majd konyhai papírtörlővel próbáltam menteni a menthetetlent... Szóval valahogy a maszatokat felvakarásztam. Alkoholba mártott papírtörlővel tunkolgattam fel a festéket és maszatoltam őrült mód... Aztán amikor nagyjából sikerült eltávolítani a romokat, akkor ismét megpróbáltam festeni...És megmondom őszintén, h kedvem se volt hozzá mégegyszer, szóval összecsaptam. :) A logot leszámítva viszont egész jó lett szerintem! Bár a részleteken lehetett volna még dolgozni egy fél napig... :)

A könyvelőm fiának készítettem egyébként a tortát, aki megszállottan motorozik és országos versenyekre is jár, ahol szép eredményeket ért már el! Ezúton is gratula neki! :)

Mindenképp formatortát akart az anyukája, de az arányok miatt elég sokat le kellett volna faragni belőle, szóval kitaláltam, hogy alulra "sár" kerüljön. Így legalább nem kellett egy csomó részt levágni a tortából és enni is tudtak belőle! :) A sár egyébként félig megolvasztott csokidara, amit felkentem spatulával és a végén még morzsoltam is rá egy keveset. Szerintem klassz lett! A kerekekre is kentem egy kicsit, így olyasmi hatása lett, mintha jó sárosak lennének.
 
 
 
 
 
Azért összességében nekem tetszik! És az ünnepelt is örült neki és ez a lényeg! :)

Nudleee

2 megjegyzés:

H írta...

Szuper torta lett! Érdemes volt vele annyit dolgozni!

Nudleee írta...

Köszönöm Helga! :)

sutibox.hu - a gasztroblogok gyűjtőoldala - kis banner