2014. március 19., szerda

Angol csokis keksz

Azaz Chocolate Chip Cookie. Hát ez egy baromi egyszerűen elkészíthető édesség... Fél óra alatt készen van. Előkészülettel, sütéssel együtt. És nagyon finom...

Amíg Angliában éltem, ott kattantam rá a csokis kekszekre. Óriási, tenyérnyi kekszeket árulnak mindenfelé: az élelmiszer üzletekben, a kávézókban, édességboltokban. Mindenféle ízben ráadásul. Mandulás, fehércsokis, áfonyás, tripla csokis, pillecukros, karamellás, M&M's-es és még sorolhatnám. Ja és nem az előre csomagolt tartósítós zacskós kekszekről beszélek, hanem ezeket az üzletekben helyben sütik frissen. A legnagyobb baj pedig, hogy pl az élelmiszer üzletekben néha 1 Fontért árulnak egy zacskónyit, amiben 5 darab óriáskeksz lapul... Hát ki tud ennek ellenállni... Nem csoda, hogy kövérek a britek! :) Meg az sem csoda, hogy én is felszedtem jó pár kilót amíg ott laktam. A sok fish and chips, a jó féle kínai és indiai kaják és a sok kekszecske, fánkocska és a sok cupcake megtette a hatását. :) Az sem segített sokat, hogy egy Michelin csillagos séffel éltem (mármint az ő lányaira vigyáztam).. :) Szóval nem kis mennyiségű jóféle (és hízlaló) kaját tömtem magamba. De ez már a múlt, azóta a nagyját sikerült leadni a felszedett kilókat! Óóó, most eszembe jutott, hogy mennyire ennék indiai kaját... Azt hiszem holnap nekiállok és csinálok valami currys cuccot, mert már elvonási tüneteim vannak.

Na de kanyarodjunk vissza a kekszekhez. Ezt a recit Molly-tól kaptam. Az ő babysittere voltam Angliában és ugye sokat sütögettünk együtt. Egyszer kapott egy szuper könyvet, ami kimondottan gyerekeknek való és sokféle ötlet volt benne mindenféle kreatív dologgal kapcsolatban. Sütés, főzés, varrás és mindenféle más témakörökben. Ebben találtuk ezt a csokis keksz receptet, amit Molly (11 éves) teljesen egyedül készített el. A végeredmény pedig annyira jó lett, hogy kiírtam én is a receptet.
 
 
 
 


Csokis keksz

Hozzávalók:

100 gramm barnacukor megőrölve
100 gramm puha vaj
1 közepes tojás
100 gramm liszt
1 evőkanál jó minőségű kakaópor
1 mokkáskanál sütőpor
100 gramm csokoládécsepp


Elkészítés:

1: A puha vajat habosra keverjük a barnacukorral.
2: Hozzákeverünk egy tojást is.
3: Hozzáadjuk a lisztet, kakaóport és a sütőport.
4: Beleforgatjuk a csokicseppek felét.
5: Sütőpapírral bélelt tepsibe halmozunk egy evőkanálnyi adagokat és a kanállal ellapítjuk őket.
6: 180 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből és a maradék csokicseppet elosztjuk a tetején. Visszarakjuk a sütőbe és még 15 percig sütjük.

Ugye mennyire oltári egyszerű? Csokicseppet a Penny Marketben tudtok venni! Ja és azt ajánlom, hogy ezt a mennyiséget inkább 2 adagban süssétek meg, mert eléggé megnő a térfogatuk! Tehát hagyjatok köztük helyet amikor belekupacoljátok őket a tepsibe! Amúgy meg ajánlott dupla adagot csinálni, mert egy adag semeddig se tart, nálunk is rögtön elfogyott a nagy része.......

Gyerekmunkásokat ér alkalmazni! :) Fogjátok be őket az elkészítés során! :)

Nudleee

6 megjegyzés:

Millye írta...

Nagyon jól néz ki, látszik rajta, hogy mennyire finom! :)

Nudleee írta...

Naná, hogy finom! :P Tessék elkészíteni és meglátod! Semeddig se tart, hipp-hopp össze lehet dobni!

Fanó írta...

áááá ezt meg kell sütnöm :)

teller-cake írta...

Ezt nekem is kötelező lesz!! Főleg most, hogy meglátták a lányaim... ;-)

Nudleee írta...

Süsséteeek! :) Szuperjó, majd meglátjátok!

Unknown írta...

Kedves webmester,

Észrevettük, hogy nagyon finom receptek találhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 130 000 összegyűjtött recept közül. Az oldalon szintén található egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a receptek elejét, melyeket a felhasználók ezután könnyen megtalálják a keresőnk segítségével. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalálhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szívesen segítünk bármivel.

Üdvözlettel,
Tünde
info@osszesrecept.hu

sutibox.hu - a gasztroblogok gyűjtőoldala - kis banner