2013. június 20., csütörtök

Készült egy torta

Na igen... Készült egy torta, de nem igazán az én munkám. Sőt, én alig dolgoztam vele. :) A lányok készítették a szüleiknek házassági évfordulóra. Ez volt a kérésük, hogy segítsek nekik tortát készíteni. A nagyobbik még tervrajzot is csinált. Konkrét terve volt a díszítést illetően. Már egy héttel előtte lázasan magyarázta, hogy mit hogyan szeretne. Annyira aranyosak voltak! :) Beöltöztek a sütéshez úgy ahogy illik. A nagylány felvette az apja séf kabátját. Meg kell mondjam nagyon jól áll neki és annyira komoly képet vágott néha amikor keverte a piskótát, hogy még akár szakavatott cukrásznak is néztem volna! :)



Na tessék... Mondom. Vérprofi! :)
 


 
A konyha állapotáról jobb nem beszélni. Húú, a két kiscsaj aztán kitett magáért. Minden csupa liszt, cukor és tojás volt, de megérte, mert nagyon élvezték. Kikenték egymást is természetesen mindennel és közben nagyokat vihorásztak.

Móka a köbön! :)
 



Szépen megosztottuk közöttük a feladatokat. A kicsinek adtam egy kanalat, hogy azzal mérje a cukrot egy tálba, de ne szórja szét! :D Erre annyira koncentrált szegény, hogy minden egyes kanál porcuki fele leszóródott. Már visítottunk a nevetéstől. Először a piskótát készítettük el közösen. Azért nem ártott ott lennem, mert amikor a kicsi törte fel a tojást (vagyis inkább összenyomta...), akkor igencsak sok tojáshéj került a tálba, amiket nem ártott kihalászni! :) Aztán ment a méricskélés, kavarászás és végül beraktuk a sütőbe a masszát és vártunk amíg elkészül. Szóval kisütöttük, készítettünk egy jó kis tejszín mousse-t bele és beraktuk a hűtőbe másnapig. Amikor is a díszítés következett. Annyit csináltam, hogy beburkoltam a tortát fehérre és amikor pakolták fel a díszeket, akkor mondogattam nekik, hogy mit hogyan csináljanak, hogy használják a kiszúrókat és hogy tudják a tortára ragasztani a díszeket. Ismét sikerült a konyhát a feje tetejére állítani, nézzétek csak a képet! :) A nagyobb éppen nagyon töri a buksiját valamin! :) A kicsi pedig azt kémleli, hogy a nagy tesó hogyan csinálja! Hát nem cukik?


 


Nagyon gyorsan készen voltak a lányok, a négy kezecske pillanatok alatt kész tortát csinált! Nagyon örültek a végeredménynek és én pedig nagyon büszke voltam rájuk!

A lányok a remekművükkel! :) Ugye milyen ügyesek? Na és milyen boldogok, egyem meg őket! :)
 



És egy közelebbi kép a tortáról!





Legközelebb amint időm engedi, írok még a múltkori Londonos tortás kalandozásaimról! :)

Nudleee

4 megjegyzés:

tejszínhab írta...

Igazán szép lett a torta büszke lehetsz a "fogadott" csemetéidre :)

Nudleee írta...

Köszönjük! :) Bizony, büszke vagyok rájuk!

Millye írta...

Szuper tanító, nagyon jó tanítványok! :)

Nudleee írta...

Köszi, aranyos vagy! ;)

sutibox.hu - a gasztroblogok gyűjtőoldala - kis banner