Húú de rég írtam már... Szégyellem is magam... De nézzétek el, mert nyelvvizsgáztam... Végre túl vagyok rajta, most már csak eredmény kellene...
De nem is ez a lényeg... Hanem a Charlotte... :) Na ennek a tortának aztán szép kis szorija van! :) Össze-vissza lopkodtam az ötleteket mindenkitől! :)
De nem is ez a lényeg... Hanem a Charlotte... :) Na ennek a tortának aztán szép kis szorija van! :) Össze-vissza lopkodtam az ötleteket mindenkitől! :)
Aztán elkezdtem kutakodni a neten receptet keresve. Ekkor belebotlottam Kiskukta borhabos Charlotte tortájába... Ekkor már igazán csorgott a nyálam! :) Tudtam, hogy ez tuti befutó recept, mert ő nem csak szép, hanem finom tortákat is készít. Ezt onnan tudom, hogy sok receptjét kipróbáltam már.
Aztán a napokban megláttam, hogy Farkas Vilmos piskótarolád video receptet töltött fel... Szóval ezt is ki kellett, hogy próbáljam! Nagyon könnyű és egyszerű receptet rakott fel. Bevallom először próbáltam roládot sütni és elsőre sikerült! Sehol egy repedés, egy szakadás... Minden ment flottul. Bár amennyire Vili részletezte... Nem is lehetne elrontani! :)
Na szóval minden adott volt, hogy végre belekezdjek. És tegnap (bár iszonyú torokfájás közepette), de megcsináltam! A végeredményt ma vettem ki a hűtőből. Állt egy éjszakát és jól összeértek az ízek benne. Nagyon finom lett! :) Bár egy dolgot nagyon bánok... Kiskukta felezett szőlőszemeket is rakott bele, én viszont nem. És hiányoltam nagyon belőle... Ha legközelebb készítek, akkor tutira fogok bele rakni! Nem díszítettem semmi extrával. Egy az, hogy így betegen semmi kedvem nem volt... A másik pedig, hogy jó ez így a maga egyszerűségében! :) Itt az íz volt a lényeg! :)
A roládot nem lekvárral kentem meg. Hanem friss szőlőből zselét készítettem és ezt kentem bele, amit jól magába is szívott a piskóta. Ezért van egy picikét furi színe a rolád szeleteknek. Egyébként itt volt a bibi, mert az összes szőlőt felhasználtam a zseléhez... Hagyni kellett volna a krémbe is... Na de majd következő alkalommal! :)
Bátran készítsétek el, ha van kedvetek, mert tényleg nagyon fini! :)
Nudleee
6 megjegyzés:
Hmm, nagyon jól néz ki, és ez a krém... kedvem támadt elnassolni egy pohár bor mellett :))
Általában a Charlotte-t én is nagyon kedvelem - és milyen régóta készülök egyet elkészíteni! Lehet, hogy hamarosan én is nekiállok? ;)
Nyami!Én is szívesen megkóstolnám.Nagyon egybe van ez a torta.Jó kemény lett benne a krém.Próbáltam már én is hasonlót,de a zselatin nem fogta össze,valamit biztos nem jól csináltam.
Tejszínhab! :) Örülök, hogy tetszik, próbáld ki te is! :)
Betka! Hajrá! :) Remélem a blogodon majd megcsodálhatom!
Erzsébet " Lizi! Nem tudom mi lehetett a baj a krémeddel. Ebben a reciben 6 dl tejszínhez 2 dkg zselatin kell. De ha Kiskuktánál elolvasod, ott jól le van írva.
Nagyon jól néz ki Nudleee! Nekem kifejezetten tetszik, hogy ilyen a külseje, olyan szép árnyalatos. Lekvárral biztos egyszerűbb lett volna, ráadásul a szőlőzselé is jobban passzol a krémhez. Ügyi vagy! :)
Köszönöm Pixie, drága vagy!
Én is így gondoltam, ahogy leírtad! :) Boros tortához valami szőlős cucc illett mindenképp.
Remélem jól vagytok! ;) Puszi!
Megjegyzés küldése