2012. március 20., kedd

Haller Gaszto Kupa és az ezüst érmem:)

Időközben íródott egy cikk a http://www.szeretlekmagyarorszag.hu -n az eseményről, ami a linkre kattintva megtekinthető. Néhány fotóm is szerepel a cikkben!

Ugyebár az előző bejegyzésben beszámoltam a Webcukrász Online Verseny eredményéről, és arról is írtam nektek, hogy a versenyt lezáró díjkiosztón is részt vettem Mosonmagyaróváron. Nem kis távolságot kellett megtenni, hogy ott lehessek, de nagyon megérte! :) Azt hiszem igazi fanatikusok vagyunk mi tortások. Sokan voltak akik 400 kilométert utaztak, hogy ott lehessenek az eseményen!

Nagyon sok ismerőssel találkoztam! Igazi öröm volt velük újra személyesen is beszélgetni. Virtuálisan persze tartjuk a kapcsolatot, de azért ez közel sem olyan, mint egy személyes találkozó.

A Haller Gasztro Kupa egy igazán jól megszervezett és különleges esemény volt! Sok érdekes és számomra újdonságnak számító dolgot láttam! Ugyebár nem kimondottan a Webcukis díjátadóról szólt minden, hanem ezen kívül számos kategóriában a helyszínen versenyeztek a cukrászok, szakácsok és az amatőrök. Amikor megérkeztünk, éppen zsűrizték a versenyre nevezett különlegességeket! Különböző ételkompozíciók, grillázs és karamell munkák, torták, desszertek, cukorvirágok voltak kiállítva! Ugye mondanom sem kell, hogy mennyire szemet gyönyörködtetőek voltak ezek a művek... Teljesen el voltunk ájulva tőlük. Annyira élveztük, hogy mi is végignézhettük ezt a sok pompás dolgot! Lelkesen tárgyaltuk ki, hogy melyik miért nyerte el a tetszésünket! A versenyen készült képeket
ITT megnézhetitek! Elárulom, érdemes megkukkantani! :)


Megmutatom az ezüst érmemet is és az oklevelet, amit volt szerencsém a helyszínen átvenni! :)


A díjátadó után ez az egyetlen homályoska kép sikeredett rólam... :)
  

Voltak még bemutatók is a helyszínen! Annyira élveztük! Nagyon szép dolgokat készített Lenke, Kricky és Némó!

Lenke csodás cukorvirágokat kreált! Hihetetlen kézügyességgel és lazasággal kezelte azokat az apró kis törékeny szirmokat és leveleket! Szinte rettegve néztük, hogy mikor fognak eltörni, de Lenke annyira magabiztosan és ügyesen kezelte őket, hogy természetesen minden ép maradt és csodaszép virágok kerültek ki a keze alól.

Aki kedvet kapott a cukorvirág készítéshez, Lenke tanfolyamairól
ITT tájékozódhat!


Kricky pedig a már tőle megszokott ügyességgel fújt meg egy szépséges sárkány tortát airbush-al. A végeredmény azt hiszem magáért beszél! :)

Kricky airbrush tanfolyamai iránt érdeklődni
ITT tudtok!



Végül de nem utolsó sorban Némó is tartott bemutatót! Én már számtalanszor leírtam, hogy mennyire elbűvölnek a karamellből készült virágok és díszek! Ismét ez történt! Sikerült ismét elvarázsolódnom. És még most sem értem, hogy abból a forró cukorból hogyan lehet olyan csodákat készíteni! De a bizonyíték ott volt a szemem előtt! :)

Némó karamell kurzusairól infót ITT találtok!





A tortás csapat egy kis részéről készült közös fotó is! :) Azt sajnálom azért, hogy mindannyian nem álltunk össze egy közös kép erejéig! De majd talán legközelebb!


Aztán volt még ott valaki, akinek nagyon örültem! :) Mégpedig Lengyel József! :) A torta és karamell blog szerzője! Nagy tisztelője vagyok a munkásságának! Hihetetlenül szép tortákat készít. Szavakkal nem is lehet elmondani! Inkább nézzétek meg a blogját! :) Szóval nagy meglepetés volt számomra, hogy Józsi is ellátogatott a rendezvényre! Nagyon szerény volt, úgy vettem észre, hogy teljesen természetes neki, hogy olyan csodákat készít (na persze nekünk nem az...)! :) Szóval eléggé meglepődött,amikor megrohantuk! :) Igaz virtuálisan már sokszor beszéltünk, de a személyes találkozás mégis teljesen más, nagyon kedves volt! Közös kép is készült ám! :)





Igazából oldalakat tudnék még írni, ha lenne időm, de most ennyire futtotta!
Azért remélem tetszett a beszámoló és a képek! Kicsit talán sikerül hozzátok is becsempészni ennek a csodás eseménynek néhány kis mozzanatát.

Egy blogger díjat is kaptam, de a következő bejegyzésre marad a közzététele!

Mindenkinek szép tavaszt kívánok! :)

Nudleee

4 megjegyzés:

feketepillangó írta...

De jó neked hogy ott lehettél!!
Gratulálok!!!:)

lenjoz írta...

Kedves Dóri !

Nagyon kedves tőled, hogy engem is megemlítettél a bejegyzésedben és hogy ilyen kedves szavakkal illettél.
Örültem a személyes találkozónak, remélem még lesz rá módunk a jövőben is :)

Kricky írta...

köszönöm a beszámolót, és hogy én is benne vagyok. :))

gratulálok a második helyhez!

Nudleee írta...

Feketepillangó! :) Bizony, nagyon jó volt! Kár, hogy nem jöttél! Remélem egyszer majd tudunk találkozni személyesen is! :)

Józsi! Csak őszintén leírtam mit gondolok, ezt nem is kell megköszönni! :) Én is nagyon bízom benne, hogy lesz a jövőben is alkalom arra, hogy találkozzunk!

Kricky! :) Természetes, hogy a fő airbrush mágus is benne van a bejegyzésben! :) Köszi a gratulációt! Pusza!

sutibox.hu - a gasztroblogok gyűjtőoldala - kis banner